Sekou Sidibe
  3. Doelpunt

Nigel Thomas
  4. Wedstrijdverslag

Vandaag, zaterdag 1 september, stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de jongens van PSV O19. Deze wedstrijd werd gespeelt bij sc Heerenveen .

Vanaf de eerste minuut was het PSV dat Heerenveen onder druk zette, daarbij was het ook zo dat de thuisploeg PSV het spel liet maken en PSV via snelle counters pijn wilde doen.

De eerste echte kans was ook meteen raak voor PSV. Een voorzet van Gregory Kuisch vanaf rechts in de 17e minuut  werd niet al te best verwerkt door de doelman van Heerenveen. De bal belandde voor de voeten van Nigel Thomas, die aarzelde niet en schoot de 0-1 op het scorebord. Twee minuten later pakte de keeper van Heerenveen een afstandsschot van Mohammed Ihattaren uit het doel. De thuisploeg kreeg nog een goede mogelijkheid  in de 21e minuut voor de gelijkmaker, maar deze kans werd goed gepakt door Kyan van Dorp. Een lange bal op Yorbe Vertessen van Ihattaren viel achter de verdediging van de Friezen, oog in oog met de keeper verzuimde de PSV-spits samen met Thomas de 0-2 binnen te schieten. In de 20 minuten die hierna volgen kreeg PSV nog aardig wat mogelijkheden. Alleen het balletje viel net niet tussen de twee palen. En zo gingen we rusten met een verdiende 0-1 voorsprong.

In de tweede helft was het eerste kansje voor de thuisploeg. Een schot van afstand belandde op de bovenkant van de lat. Hierna nam PSV het heft weer in handen. Een mooie steekbal van Ihattaren op Thomas. in de 59e minuut resulteerde in een goede redding van de Heerenveen-doelman. In de 62e minuut werd Thomas neergelegd door de keeper, de terecht toegekende penalty, werd goed binnengeschoten door Sekou Sidibe. Na deze  0-2 speelde PSV de wedstrijd goed uit. Heerenveen was niet bij krachten om er nog een echte wedstrijd er van te maken. Het was zelfs nog Vertessen die in de 90e minuut op de achterlijn de vrijstaande Damian Timan vrij zag staan. Deze liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en schoot de 0-3 binnen. Zo behaalde de ploeg van Ruud van Nistelrooij zijn eerste drie belangrijke punten.

De eerstvolgende wedstijd is in verband met de interandweek op zaterdag 15 september, thuis tegen N.E.C./FC Oss O19, om 14.00 uur.

Opstelling PSV: Van Dorp, Kuisch, Daverveld, Zeegers (37, Kreekels), Vos, Oostenbrink, Sidibe (66, Timan), Van Den Berg (79, Mendoca), Vertessen, Ihattaren (80, Kjolo), Thomas (72, Horvath).