PSV O14 - FC Utrecht JO14-1

 1. zaterdag 1 september 11:00

  De Uitslag

 2. De Statistieken

 3. Overwinning voor PSV O14 tegen FC Utrecht


  Na een goede voorbereiding, begon zaterdag de competitie voor PSV O 14. Goede resultaten werden er behaald in vriendschappelijke wedstrijden. En er werd goed voetbal gespeeld tegen gerenommeerde tegenstanders zoals Bayern München, Feyenoord en Club Brugge. Dus keek men uit naar de start van de competitie. De trainers Vincent Heilmann en Joonas Kolkka waren dan ook hoopvol gestemd. Maar het werd een andere wedstrijd als verwacht, het goede voetbal dat PSV in de voorbereiding had laten zien, was maar enkele momenten zichtbaar zaterdag. Verder had de wedstrijd alles wat een wedstrijd nodig heeft. Veel strijd en passie, mooie doelpunten en twee opponenten die koste wat kost wilde winnen. PSV trok aan het langste eind en wist de drie punten in Eindhoven te houden. 

  FC Utrecht begon zeer fel aan de wedstrijd, het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste kansen voor de gasten waren. Maar nieuwkomer Bart Hamers liet zien waarom PSV hem gehaald heeft als doelman voor PSV. Hij hield zijn doel schoon bij de kansen van Utrecht. Na een minuut of tien kreeg PSV meer grip op de wedstrijd, dit resulteerde in de 11e minuut dan ook in een doelpunt voor PSV. Het was Emir Bars die de bal goed achter de Utrechtse verdediging wist te leggen. Jason van Duiven had in de voorbereiding al laten zien over veel snelheid te beschikken, nu was hij ook sneller als al zijn tegenstanders. In de één-op-één situatie die ontstond, bleef de nieuwe PSV-spits koe, en werkte de bal beheerst tegen het netje. Hierna ging de wedstrijd op en neer, maar veel verder als de zestien meter gebieden kwamen beide teams niet. Zodoende kon PSV de kleedkamer opzoeken met een voorsprong en konden de trainers het tactische plan bijwerken. 

  In de tweede helft bleek al snel dat Utrecht zich niet neer ging leggen bij een nederlaag. Meteen was er een vlammend schot op het PSV-doel, maar de bal ging nog maar net naast. Enkele minuten later was het dan wel raak voor Utrecht, uit een klutssituatie wist Utrecht gelijk te maken. Maar terwijl Utrecht nog aan het nagenieten was, wist PSV alweer de voorsprong te pakken, Jason wist een hoge bal perfect aan te nemen en terug klaar te leggen voor Isaac Babadi en deze nieuwkomer bij PSV wist de bal met een harde zuivere trap de kruising in te werken. Zo waren de nieuwkomers vandaag belangrijk voor PSV. Nu kwamen er enkele kansen voor PSV, maar een kopbal van Tim van de heuvel was voor de doelman, en een trap van Emir spatte uiteen op de lat. Maar ook Utrecht kreeg enkele kansje. In de 60e minuut kwam Utrecht dan ook weer op gelijke hoogte, slordig balverlies door de PSV verdediging ging daar aan vooraf. In de 67e minuut kreeg PSV een strafschop, Jason had de laatste penalty die hij genomen had gemist, toch blaakte hij van het zelfvertrouwen en ging achter de bal staan. Perfect wist hij deze bal weer binnen te schieten. Zodoende wist PSV de winst veilig te stellen. Volgende week een uitwedstrijd naar Amsterdam waar Ajax O14 de tegenstander is.. 

  Opstelling PSV:
  Bart Hamers, Reda El Melliani, Bram Rovers, Arthur Piedfort,  Khaled Rhazak ( 59 Immanuele Hagemans) Emir Bars, Tim vd Heuvel, Tijn Vergeldt, Jason van Duiven, Isaac Babadi, (68 Michon Roelofs), Renzo Tytens.