4. Doelpunt

Robin van Duiven
  5. Wedstrijdverslag

Overtuigende competitiestart PSV O13

Na het bekersucces van vorige week heeft PSV O13 ook in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen een overwinning geboekt. Op de Herdgang werd de Rotterdamse tegenstander Spartaan’20  met 4-0 verslagen. De ploeg sloot zo een goede trainingsweek af met een overtuigende zege.

PSV startte fel aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. In de tweede minuut werd een corner verlengd naar Zaid el Bakkali. In vrijstaande positie kon hij de bal rustig aannemen en binnenschieten. PSV wilde snel doordrukken en creëerde ook enkele goede kansen, maar deze werden helaas gemist. Vijf minuten voor rust viel de verdiende 2-0 alsnog. Een afgeslagen corner belandde bij Raf van de Riet, die de bal goed voor het doel gooide. Met zijn voorzet vond Raf het hoofd van Brian van de Boogaard, die de bal hard binnenkopte. Omdat er defensief niks werd weggegeven door de Eindhovenaren, zochten beide elftallen met een 2-0 tussenstand de kleedkamers op.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat er niet veel zou veranderen aan het spelbeeld. PSV had de bal en probeerde openingen te zoeken in de Rotterdamse verdediging. In de tiende minuut na rust werd deze druk beloond met een doelpunt. Een vrije trap van Raf belandde bij Robin van Duiven, die bij de tweede paal kon binnentikken en zo de 3-0 op het scorebord zette. Even later werd het ook nog 4-0: een afgeslagen voorzet belandde bij Raf, die op de rand van de zestien kon binnenschieten.

Omdat er hierna niets meer gebeurde, sloot PSV O13 de eerste competitiewedstrijd af met een 4-0 overwinning. Komende week staat er geen competitiewedstrijd voor de ploeg op het programma, de week daarop heeft de O13 zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen. Op Sportpark Zoudenbalch is FC Utrecht O13 dan de tegenstander.