Vitesse JO13-1 logo

Sven Simons

Ruben van Bommel

Het Verslag

PSV O13 kon vandaag goede zaken kunnen doen door te winnen van Vitesse O13. Vitesse staat - als ze een inhaalduel winnen - mede met Sparta en Willem II op een gedeelde tweede plaats, die ook beide een wedstrijd minder gespeeld hebben als PSV. Maar de motor van PSV loopt de laatste wedstrijden niet helemaal soepel dus het is afwachten hoe ze vandaag voor de dag gaan komen.

In de wedstrijdbespreking worden de PSV-spelers gewaarschuwd voor de spits van Vitesse. Deze is fysiek duidelijk verder als de rest van beide teams, dus daar zal men zich tegen moeten gaan wapenen. Bij de aftrap en de eerst bal die Vitesse daaruit geeft is al meteen duidelijk dat de gasten deze spits veelvuldig zal gaan zoeken met de lange bal. Maar PSV oogt gretig en fel en is de bovenliggende partij. In de 4e minuut is het PSV dat via verschillende schijven voor het doel van de Vitesse-doelman verschijnt, deze weet de bal met moeite tot een corner te verwerken. Uit deze corner die laag over de grond voor het doel komt, is het Ruben van Bommel die de bal hard binnenschiet, 0-1. PSV blijft na de openingstreffer domineren en gaat op zoek naar een tweede treffer. In de 25e minuut is het Jaivy Lourens die zijn tegenstander het nakijken geeft en de achterlijn haalt. Hij brengt de bal voor het doel. In de drukte zijn het twee spelers van PSV die het proberen met een schot. Maar elke keer weet de Vitesse-doelman er weer een voet tegen te krijgen. Maar de derde keer is scheepsrecht en zo belandt het schot van Sven Simons wel tegen het netje. Met een 2-0 ruststand wordt de kleedkamer opgezocht voor de rust.

Bij de start van de tweede helft zien we een feller Vitesse en een minder PSV. Het hoge niveau weet PSV niet meer op de mat te leggen. Toch is het de verdienste van de PSV verdediging en de teamgeest dat Vitesse niet tot echt grote kansen komt. Maar in de 49e minuut krijgt Vitesse dan toch het doelpunt waarop men aan het jagen was. De laatste tien minuten zijn dan ook meer spannend als goed, met twee teams die er alles aan doen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Maar PSV geeft niets meer weg en mag de drie punten toch wel verdiend in Eindhoven houden. Met nog vier wedstrijden te gaan mag PSV O13 nu stiekem toch wel gaan denken aan het kampioenschap. Maar eerst aanstaande dinsdag een wedstrijd voor de beker tegen Brabant United. Als men hetzelfde voetbal laat zien als vandaag, moet ook daar de halve finale gehaald kunnen worden. Kom de jongens aanmoedigen, alle steun is welkom. Aftrap: 17:30 op De Herdgang.