PSV O19 logo

Maxime Henry Armand Soulas

Justin Lonwijk

Het Verslag

Finale nummer acht. Er zijn in deze reeks geen makkelijke tegenstanders, dus N.E.C./FC Oss ook niet.

Aan de slag dan maar. En na vijf minuten is slap verdedigen in de achterhoede er de oorzaak van dat N.E.C. op een 1-0 voorsprong komt. We rechten onze ruggen en gaan op zoek naar de broodnodige gelijkmaker. En die mogelijkheden komen er ook. Alleen de afwerking is niet 100%. Ook staat de lat wel eens in de weg en in plaats van wellicht een 1-3 ruststand, is het nog gewoon steeds 1-0. Dat moet dus in de tweede helft anders.

Na een kleine tien minuten zijn we wel weer gevaarlijk voor de goal van N.E.C. en is het Justin die op schitterende wijze de verdediging in de luren legt en ook de keeper weet te omspelen en de zeer verdiende 1-1 weet aan te tekenen. We pakken nu door en na iets meer dan een uur spelen is het Maxime die een keer mee naar voren trekt, de middellijn overschrijdt, rechts aanlegt, toch maar kiest voor links en….. de bal slaat als een granaat achter de kansloze keeper van N.E.C. tegen het net. De verdiende 1-2 voorsprong. De kansen op meer zijn aanwezig maar het vizier staat nog niet echt scherp en ook de keeper en paal en lat staan in de weg. Wel moet vermeld worden dat ook de thuisploeg nog een paar keer gevaarlijk eruit komt en ook het aluminium teistert. Na 95 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde en de drie punten zitten in de bus.

Na de week in Italië waarin we een les hebben gehad in internationale regels in het voetbal en voor diverse spelers de al dan niet vruchtbare interlands was het vandaag dus weer de wekelijkse kost. Alles met het oog op het uiteindelijke en ultieme doel. Volgende week gaat de reis naar Amsterdam. Daar zullen we dus opnieuw moeten laten zien dat er dit seizoen niet met ons te sollen valt.

Opstelling: Van de Meulenhof, teze, Soulas, Obispo (46e Theunissen), Tanriver, Sadilek, Daneels, Fernandes, Konings (81e Catic), Lonwijk ( 74e Hattu) en Gakpo.