4-0
1 maart, 00:00
PSV D1 logo
RKC Waalwijk D1 logo

PSV D1 heeft in de thuiswedstrijd tegen RKC D1 duidelijk laten zien dat de topvorm er aan zit te komen in de belangrijke eindfase van de competitie. PSV startte fel tegen het team van trainer Rick (vorig seizoen nog bij PSV) en het was al na twee minuten raak, toen de sterk spelende Rai Vloet feilloos profiteerde van een misverstand in de RKC defensie en voor 1-0 zorgde. RKC was wakker geschud door deze vroege tegentreffer en na knullig balverlies halverwege de helft van PSV leek RKC de gelijkmaker te scoren. Aeolus (god van de wind) was PSV D1 goed gezind en blies de bal naast het PSV-doel. Na twintig minuten spelen werd Michael Maria aangespeeld aan de linkerkant, hij dribbelde met de bal naar binnen en met een aantal fenomenale schijnbewegingen schudde hij twee RKC-verdedigers van zich af om daarna de bal vanaf de zestienmeterlijn met z’n rechterslof in de verste bovenhoek te knallen. Wat een geweldig doelpunt! RKC werd nog één keer gevaarlijk in de eerste helft, maar Zeus de la Paz wist op uitstekende wijze een tegentreffer te voorkomen. Jordy de Wijs en Jorrit Hendrix probeerden het een paar keer van afstand, waarbij het doel van RKC op een haar na werd gemist. Vlak voor rust leek een aanval van PSV in schoonheid te sterven, maar via de kluts belandde de bal bij Rai Vloet die alleen voor de keeper van RKC geen fout maakte en de veilige 3-0 binnen schoot.
    In de tweede helft bleef PSV D1 de bovenliggende partij. Er werden vele goede aanvallen opgezet, maar het afronden bleek mede door goed keeperswerk van de keeper van RKC een lastig karwei. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd wist de jarige Aron Schnorrenberg de bal halverwege de helft van RKC te veroveren, hij paste op de wegsprintende Endy Opoku Bernadina die deze keer de keeper van RKC kansloos liet door deze kans meedogenloos te benutten (4-0).
    Dit bleek tevens de eindstand van deze wedstrijd, waarin PSV D1 aantoonde nog volledig te geloven in het kampioenschap. Aangezien Willem II D1 in de uitwedstrijd tegen TOP Oss D1 niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel, heeft PSV D1 de kans op de titel weer volledig in eigen hand!