1 maart, 00:00
PSV B1 logo
SC Heerenveen B1 logo

Treffer net voor rust nekt PSV B1
    PSV B1 is er niet in geslaagd om de goede reeks van de afgelopen twee wedstrijden voort te zetten in het thuisduel tegen SC Heerenveen B1. Op de Herdgang werd er, weliswaar wat ongelukkig, verloren van de Friezen. PSV B1 moest enkele spelers uitlenen aan de A1, waardoor er een jong elftal opgesteld was. Desondanks deed PSV niet onder voor SC Heerenveen. De Friezen zetten enkele malen op over de rechterflank of door het midden, maar deze aanvallen werden prima onschadelijk gemaakt door de PSV-verdediging. Aanvallend had PSV het lastig, maar de beweeglijke spitsen Adilson en Josemar Makiavala probeerden het nodige te forceren. Ook de middenvelders kwamen goed mee op en waren met momenten dreigend. De wedstrijd leek met rust op een 0-0 af te stevenen, maar net voor het fluitsignaal waren het toch de Friezen die op voorsprong kwamen. Na rust probeerde PSV wel aan te zetten, maar stuitten zij telkens op de Friese verdediging. Marco Ospitalieri was misschien wel het dichtst bij een doelpunt toen zijn vrije trap nog net uit de kruising gefrutseld kon worden door de doelman. Dat het een uiterste krachtsinspanning was, bleek wel, toen de doelman met zijn hoofd tegen de paal botste en enige tijd behandeld moest worden. In de slotfase werden de centrale verdedigers Dries Wuytens en Maikel Verkoelen gebombardeerd tot extra aanvallers, maar ook dit mocht niet baten. Door de nederlaag lijkt PSV de aansluiting met de kop van het klassement te verliezen. De achterstand op koploper Ajax is negen punten.