0-3
1 maart, 00:00
Nuenen E3 logo
PSV F1 logo

Zouden onze jongens na de spectaculaire overwinningen op Ajax (1-0), Feijenoord (3-1) en Willem II (3-1) van afgelopen woensdag nog genoeg voetbal in de benen hebben zitten om één van de betere teams uit de voorjaarscompetitie te verslaan?
    Eén ding was zeker. PSV trof een tegenstander die volgens de boeken echt tegenstand zou kunnen bieden. Dit bleek al snel bij aanvang van de wedstrijd, want de eerste vijf minuten speelden zich af op het middenveld. Beide teams deden niet voor elkaar onder. Aanvalspogingen werden net over de middellijn gestopt en de duels waren fel. Ook de keeper van Nuenen, ruim één kop groter dan onze Merijn, was van hetzelfde kaliber als zijn medespelers: groot, attent en fel.
    Toch was de eerste poging van PSV. Cody brak door maar lanceerde de bal in het zijnet. Luc had kort daarna meer geluk toen hij de bal, op aangeven van Jordan, hard inschoot. Hiermee bracht hij PSV in de zevende minuut op de ‘langverwachte’ voorsprong.
    De beer is los, dacht men. Het publiek zag de 0-2 al binnen rollen toen Cody twee spelers en de keeper passeerde. Maar Nuenens laatste man haalde de bal nog net van de lijn. Het spel verlegde zich meer naar de aanvalsgebieden en daarin hadden verdedigers James, Bjorn en Jordan een hoofdrol. In de eerste helft zorgden zij ervoor dat de tegenstander niet eens één doelpoging kon ondernemen. Merijn stond goed en had alleen wat rollende ballen en terugspeelballen te verwerken.
    De PSV aanval ging onvertogen verder in hun strijd om de tweede goal. Robin schoot van afstand een hoog lobje dan wel over de keeper, maar ook over de goal. De mooie steekpass van James op Cody werd door de wind te ver meegenomen. Ruud zorgde met een prima invalbeurt voor nog meer gevaar in het aanvalsgebied, maar ook hij zag zijn doelpogingen over en naast gaan. Een mooie combinatie van Robin en Ruudje belandde in de handen van de immer attente keeper. Zelfs als Luc bij een terugspeelbal van de verdediging attent reageert, pakt de keeper de bal, zij het in tweede instantie.
    De tweede helft lijkt de eerste helft te gaan evenaren. Robin schiet, op scherp aangeven van Baggio, naast, Ruud schiet in de handen van de keeper en Cody lanceert de bal net over de goal vanuit een scrimmage. Dan geeft Armando een mooie pass op Björn die van afstand met links uithaalt en de bevrijdende 0-2 binnenschiet.
    Dat geeft wat meer rust want ook de aanvallers van de tegenpartij kwamen steeds dichter bij een doelpunt. Armando onderbrak een doorbraak van Nuenen door met een sliding te bal weg te tikken en James verwerkte menige corner naar de PSV zijde van het veld. En dan stond er altijd nog onze kanjer Merijn die een zeer goede wedstrijd speelde. Meerdere malen kwam hij goed uit om counters te onderscheppen. Andermaal positioneerde hij goed en blokkeerde afstandschoten.
    Onze jongens hadden intussen wel begrepen dat niet alleen Nuenen hun tegenstander was maar ook de wind. Spelen was het devies. De combinaties waren niet van de lucht; Cody op Jordan, Ruud op Baggio, Cody op Björn. Maar het duurde toch tot ver in de tweede helft voordat het derde doelpunt viel. Armando passt vanaf de middellijn op Jordan, die steekt door op Ruud die vervolgens hard uithaalt met rechts en de langverwachte derde goal voor PSV scoort. Eindelijk, is de verzuchting langs de zijlijn.
    Kort daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De wind speelde vandaag ook mee, maar PSV haalde de verdiende drie punten binnen.