Zoet en De Wijs tot 2019 bij PSV

Zoet en De Wijs tot 2019 bij PSV
3 min

Jeroen Zoet en Jordy de Wijs hebben hun contracten bij PSV verlengd tot 2019. Vrijdagmiddag, direct aansluitend aan het persgesprek van Phillip Cocu ondertekenden beide spelers uit eigen jeugd hun nieuwe verbintenis in het bijzijn van de pers, familieleden en technisch manager Marcel Brands.

Zoet: ‘Wil hier nog jaren spelen’
Jeroen Zoet, van 6 januari 1991, speelt sinds 2006 voor PSV. De in Veendam geboren doelman gold in de jeugd al als groot talent en bereikte via een tweejarige verhuurperiode aan RKC Waalwijk in 2013 definitief het eerste elftal van PSV. In het eerste jaar onder trainer Phillip Cocu groeide Zoet uit tot eerste keeper, een plek die hij sindsdien niet meer afstond. Inmiddels heeft Zoet bijna honderd wedstrijden in het eerste van PSV gespeeld en is hij tweevoudig Oranje-international.

Marcel Brands schudt Jeroen Zoet de hand | © PSV Media Marcel Brands schudt Jeroen Zoet de hand | © PSV Media

“Ik ben heel blij met wat ik hier heb”, aldus Zoet over zijn nieuwe verbintenis. “Ik zit vanaf mijn vijftiende bij PSV en heb een goed gevoel bij de club en de stad Eindhoven. Ik kan hier bovendien nog veel leren. Het doel is om dat te doen en hier nog zeker een aantal jaar te spelen. Daar kijk ik erg naar uit.” Het vorige contract van Zoet liep tot 2017.

De Wijs: ‘Ambitie om basisspeler te worden’
Ook Jordy de Wijs doorliep een groot gedeelte van de jeugdopleiding van PSV. De fysiek sterke verdediger en zoon van PSV-jeugdtrainer Edwin de Wijs werd in het seizoen 2005-2006 aan de jeugdopleiding toegevoegd en behoort sinds vorig seizoen tot de selectie van Jong PSV. Daar ontwikkelde hij zich de afgelopen periode zo goed dat hij in oktober in het eerste elftal debuteerde in de UEFA Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

“Ik ben hier onwijs blij mee”, aldus de 20-jarige linkspoot. “De club sprak eerder al uit dat ze heel tevreden waren over mijn ontwikkeling. Het is fantastisch dat ik nu dit contract kan tekenen. Mijn ambitie is om hier ooit basisspeler te worden. Daar ga ik alles aan doen.” De Wijs’ vorige contract liep komende zomer af.

Marcel Brands ‘erg blij’ met verlengingen
“Het is altijd bijzonder als we weer een contract van een belangrijke speler verlengen maar deze is nog specialer”, aldus Brands over het verlengen van het contract van Zoet. "Jeroen zit al lang bij PSV, heeft zich goed ontwikkeld en heeft het zelfs tot Oranje geschopt. Wij denken dat hij het nog verder gaat schoppen en zijn daarom heel blij met dit moment.”

Marcel Brands overhandigt Jordy de Wijs zijn shirt | © PSV Media Marcel Brands overhandigt Jordy de Wijs zijn shirt | © PSV Media

Niet gek lang daarna sprak Brands ook over de nieuwe verbintenis van De Wijs “Ook op deze verlenging ben ik trots. Jordy speelt al elf jaar hier, zit al heel dicht bij de A-selectie en heeft deze verlenging de laatste twee jaar helemaal zelf verdiend. Hij mag trots zijn op de ontwikkeling, dit is een heel mooi moment voor hem en voor PSV.”