Zoet en Bergwijn terug tegen NAC

Zoet en Bergwijn terug tegen NAC
3 min

Volgens Mark van Bommel zijn doelman Jeroen Zoet en aanvaller Steven Bergwijn fit genoeg om zaterdagavond met PSV aan te treden tegen NAC Breda, dat in zwaar weer verkeert. “Een wedstrijd tegen PSV kan precies de ommekeer betekenen.”

Onrust in Breda  
Van Bommel verduidelijkte dat met een anekdote over een gewonnen wedstrijd van Fortuna Sittard in 1998. Daarin stond Fortuna thuis in de 80e minuut met 2-0 achter tegen RKC Waalwijk, maar won het uiteindelijk met 3-2, waarna de Limburgers in het restant van het seizoen opklommen van hekkensluiter tot uiteindelijk de zevende positie. “Naar zoiets zijn zij op zoek”, aldus Van Bommel die weet dat er bij NAC Breda onrust is. De Bredanaars verloren afgelopen week in het bekertoernooi van RKC Waalwijk, staan 17e in de Eredivisie en algemeen directeur Justin Goetzee en technisch directeur Hans Smulders vertrokken vrijdagmiddag. “Ik heb het net ook gehoord”, reageerde Van Bommel. “De trainer doet goed werk, maar als het er niet uitkomt wordt het onrustig. En dat werkt toch door.”

Angeliño
Vorig seizoen ging het beduidend beter bij NAC, dat zich na de promotie naar de Eredivisie zonder nacompetitie handhaafde. Eén van de uitblinkers in dat elftal was José Angeliño, die in zijn eerste maanden bij PSV ook inruk maakt. “Het hele team doet het goed en als het team functioneert kunnen individuen uitblinken”, aldus Van Bommel. “José komt van NAC, PSV is een ander niveau maar hij past zich, net als bijvoorbeeld Dumfries, heel goed aan. Dat is mooi om te zien. We hebben er kwaliteitsspelers bijgekregen en die doen het allemaal goed.”

Rosario 
Eén van de jongens die het ook goed doet is Pablo Rosario. De middenvelder werd eerder deze week voor het eerst opgenomen in de voorselectie van Oranje en blonk vorige week uit tegen Ajax. Bang dat hij daardoor gaat zweven is Van Bommel geenszins. “Daar hoef ik niets aan te doen. Mijn spelers zijn volwassen genoeg om hier goed mee om te gaan. Deze selectie is ook ver genoeg om er goed mee om te gaan en af en toe te corrigeren. Ik denk niet dat zij gaan zweven.”