Zahavi en Teze testen positief op Corona

Artikel
Zahavi en Teze testen positief op Corona

Eran Zahavi en Jordan Teze missen de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle vanwege een positieve Coronatest. De Israëlische aanvaller is positief getest na terugkeer van de internationale wedstrijden met zijn vaderland.

Zoals bekend is Teze vorige week bij Jong Oranje positief getest. De verdediger keerde gisteren op basis van de richtlijnen van het RIVM en na overleg met de microbiologen terug in de spelersgroep. Bij de test van gisteren blijkt Teze echter niet te voldoen aan de eisen om deel te nemen aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Teze mag gewoon blijven deelnemen aan de trainingen omdat hij al langere tijd klachtenvrij en daarmee niet besmettelijk is. De belasting van een wedstrijd is echter fors zwaarder en daarom worden er hogere eisen gesteld. In overleg met de KNVB heeft PSV geconcludeerd dat Jordan Teze op dit moment niet aan de eisen voor het spelen van een wedstrijd voldoet. Dit heeft als gevolg dat -in dit geval- Teze wel in een groep mag trainen maar geen wedstrijd mag spelen.

Zahavi is direct na het afnemen van de test in quarantaine gegaan. Daar blijft hij minimaal 72 uur. Vervolgens zal zijn situatie opnieuw worden bekeken.