Yorbe Vertessen overgeheveld naar A-selectie

Yorbe Vertessen overgeheveld naar A-selectie
2 min
PSV1

Yorbe Vertessen (19) is per 1 januari overgeheveld naar de A-selectie van PSV. De aanvaller trainde al een tijd mee bij de selectie van Roger Schmidt, maar is nu officieel toegevoegd aan het team. Vertessen maakte in de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht al zijn debuut voor het eerste elftal van PSV.

PSV Academy
Vertessen komt al sinds seizoen 2009-2010 uit voor PSV en startte in de F-jeugd van de PSV Jeugdopleiding. “Na tien jaar in onze jeugdopleiding maakt Yorbe nu de overstap naar PSV 1. Twee jaar geleden ging Yorbe al mee op trainingskamp, maar door blessureleed bleef een overstap uit. Desondanks is Yorbe blijven vechten voor een kans in het eerste elftal. Die kans heeft hij nu met beide handen gegrepen”, aldus technisch manager John de Jong. “We belonen Yorbe hiermee voor zijn harde werk.”

Jeugdinternational

De Belgische Vertessen komt ook al jaren uit voor de jeugdteams van de Rode Duivels. In 2018 werd hij topscorer op het EK U17 met vier doelpunten. Bij Jong PSV kwam Vertessen dit seizoen tot negen wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde.

Selectie
PSV1
FCPSVApp