Yanick van Osch overgeheveld naar A-selectie

Artikel
Yanick van Osch overgeheveld naar A-selectie

Yanick van Osch (20) maakt per direct de overstap naar de A-selectie. De door PSV-opgeleide doelman is door hoofdcoach Phillip Cocu overgeheveld van Jong PSV naar de eerste selectie.

Beleid   
PSV streeft er naar om significant deel van de selectie zelf op te leiden. Afgelopen zomer werden Sam Lammers, Pablo Rosario en Dante Rigo al vanuit het belofteteam overgeheveld naar PSV 1. Met Van Osch, sinds 2005 in de PSV Jeugdopleiding actief, is daar een vierde bijgekomen.

‘Fantastisch’
Van Osch kreeg vorige week van Phillip Cocu te horen dat hij over wordt geheveld naar PSV 1: “De stap naar het eerste is voor mij fantastisch. Ik zit hier vanaf mijn F’jes en heb alle jeugdteams doorlopen. Ik heb de spelers en staf bedankt voor deze mooie kans. Ik droomde ervan om ooit bij PSV 1 te komen.” Met deze definitieve stap naar de A-selectie is een begin gemaakt, maar Van Osch wil uiteraard meer: “Dit is natuurlijk een mooi begin, maar er zijn nog zoveel stappen te maken. De weg is nog heel erg lang, maar ik kijk er wel erg naar uit.”

Van Osch door de jaren heen Van Osch door de jaren heen

Bekijk ook

'We hebben heel het team nodig'

Video

PSV TV | Maarten Wijffels

Video