Wijzigingen in staf en management

Wijzigingen in staf en management
2 min
PSV1

PSV heeft enkele wijzigingen in de staf van het eerste elftal doorgevoerd. Hoofdcoach Roger Schmidt wordt komend seizoen geassisteerd door André Ooijer, Jörn Wolf, Boudewijn Zenden en Jens Wissing. De Duitse coach van Borussia Mönchengladbach volgt Lars Kornetka op.

Wissing assistent 
Jens Wissing beëindigde in 2014 zijn voetbalcarrière. Hij speelde in de jeugd van Schalke 04, bij Preußen Münster, Borussia Mönchengladbach, SC Paderborn en MSV Duisburg. Daarna richtte Wissing zich op een trainerscarrière. De afgelopen twee seizoenen was hij assistent-trainer van het tweede elftal van Borussia Mönchengladbach.

Functiewijzigingen
Lars Kornetka vertrekt na één seizoen bij PSV vanwege privéomstandigheden. Naast de Duitser verlaten ook videoanalist Alex Abresch (VfL Wolfsburg) en fysiotherapeut Elseline Lefeber de club. Pier Tensen (videoanalist), Ginola Alflen (videoanalist) en Nicolas Paraskevopulos (sportvoedingsdeskundige) zijn toegevoegd aan de Performance/Video Staf van het eerste elftal. De Medische Staf is uitgebreid met Nick van der Horst en Steffen Lutz (beiden fysiotherapeut). John Feskens wordt analist van Jong PSV en zal zodoende Ruud van Nistelrooy en zijn staf assisteren. Sanne Clements is per juni begonnen als persvoorlichter van PSV.

Vennegoor of Hesselink Manager Voetbalzaken
Jan Vennegoor of Hesselink (foto) is door PSV aangesteld als Manager Voetbalzaken. De voormalig aanvaller assisteert Directeur Voetbalzaken John de Jong bij het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden op het gebied van speler- en voetbalzaken. De Jong blijft verantwoordelijk voor het spelersbeleid en bewaakt als directielid de voetbalvisie van PSV. 

Denny Spronck Hoofd Scouting
Als Hoofd Scouting wordt Vennegoor of Hesselink opgevolgd door de ervaren Denny Spronck. De 40-jarige Limburger maakt al veertien seizoenen onderdeel uit van het profscoutingapparaat van PSV. Eerder was Spronck in dienst als jeugdscout.

PSV1
club