‘We zijn moe, maar gemotiveerd’

Artikel
‘We zijn moe, maar gemotiveerd’

Hoofdcoach Roger Schmidt wil 2020 afsluiten met een zege. Tegen VVV-Venlo hoopt hij de lijn van de laatste weken door te trekken. ‘We zijn moe, maar ook gemotiveerd en goed voorbereid om te knokken voor de punten.’

Goede stemming
Dat zei de Duitse oefenmeester maandagmiddag op PSV Campus De Herdgang, waar het gemoed goed is. “Er zat maar weinig tijd tussen alle wedstrijden, maar de stemming in de groep is natuurlijk goed door de resultaten. We spelen goed en we winnen. In onze laatste wedstrijd van het jaar draait het daar natuurlijk ook om: afsluiten met een zege”, aldus Schmidt.

Motivatie hoog
Volgens de hoofdcoach van PSV hoeft hij zijn ploeg daarvoor niet te motiveren. “De laatste weken hebben de jongens in iedere wedstrijd alles gegeven. In de wetenschap dat we na morgen wat rust hebben en kunnen genieten van tijd met het gezin zal dat tegen VVV-Venlo niet anders zijn.”

‘Geen druk bij VVV’
Door de resultaten van de laatste weken lijkt de ploeg van Schmidt zich meer en meer als de grootste uitdager van koploper Ajax te manifesteren. De Amsterdammers boekten eerder dit jaar een recordzege op de ploeg uit Venlo (0-13). “Soms heb je er van dat soort wedstrijden tussen zitten”, relativeert Schmidt. “Ik denk dat iedereen weet dat VVV echt niet zo slecht is als die uitslag deed vermoeden. Dat was een slechte dag, maar daar zullen ze ongetwijfeld van hebben geleerd. Het zal ze echt niet nogmaals overkomen. VVV is een fysiek sterke ploeg en gevaarlijk als ze de kans krijgen om de bal voor de goal te slingeren. Bovendien spelen zij zonder druk.”

Bekijk ook