Vrouwenteam legt Pattiwael, Levels en Van Schoonhoven vast

Artikel
Vrouwenteam legt Pattiwael, Levels en Van Schoonhoven vast

PSV Vrouwen weet zich de komende twee seizoenen verzekerd van de diensten van het drietal Naomi Pattiwael, Janou Levels en Nurija van Schoonhoven. Pattiwael en Levels komen over van CTO Eindhoven. Van Schoonhoven verruilt deze zomer PEC Zwolle voor PSV Vrouwen.

Naomi Pattiwael: 'Fan van PSV'
Pattiwael was na haar contractondertekening in het Philips Stadion erg blij om nu officieel PSV’er te zijn. “Ik ben altijd al fan van PSV geweest. Het is een mooie club en het biedt mij mooie kansen. Ik denk dat PSV goed bij mij past en een club is waar ik mezelf verder kan ontwikkelen’’, zei de 19-jarige. Komende zondag staat er nog wel een pikant affiche op het programma voor de aanvalster uit Maastricht. “Met CTO spelen we tegen PSV Vrouwen in de halve finale van het bekertoernooi. Ondanks mijn nieuwe contract bij PSV Vrouwen wil ik met CTO die halve finale winnen”, aldus Pattiwael. Pattiwael hoopt dit seizoen nog een plek in de WK-selectie van Oranje O20 af te dwingen.

Janou Levels: 'Erg trots'
Naast Pattiwael tekende ook Janou Levels een contract in het Philips Stadion. “Heel leuk dat ik samen met Naomi deze overstap heb kunnen maken. Het was een spannende dag, maar een super mooi moment voor mij en voor mijn familie. Ik ben heel erg blij en trots dat ik vanaf volgend seizoen speelster van PSV Vrouwen ben”, zei de 17-jarige Levels. De verdedigster uit Herten neemt het zondag net zoals haar ploeggenoot Pattiwael op tegen PSV Vrouwen in de halve finale van het bekertoernooi. “Het is misschien wel een rare situatie, maar het seizoen maak ik af bij CTO en dan wil ik ook de finale halen”, aldus Levels. Levels aast op een plek in de EK-selectie van Oranje O19.

Nurija van Schoonhoven: 'Stappen zetten'
Nurija van Schoonhoven was de afgelopen drie jaar één van de sterkhouders bij PEC Zwolle. De 20-jarige middenveldster uit Vaassen was toe aan een volgende stap in haar carrière. “Ik ben heel erg blij met deze nieuwe uitdaging. Het voelde al meteen goed toen ik met PSV in gesprek ging. Ik ben van mening dat ik hier stappen kan maken in mijn ontwikkeling. PSV is heel professioneel en de faciliteiten zijn erg goed. Het is weer een nieuw avontuur waar ik ontzettend veel zin in heb”, aldus Van Schoonhoven. Van Schoonhoven richt haar pijlen komende zomer op deelname aan het WK met Oranje O20.

Bekijk ook

PSV TV | Yanick van Osch

Video

SAMENVATTING | Jong PSV - TOP Oss

Video