Vooruitblik Phillip Cocu op PSV - N.E.C.

Artikel
Vooruitblik Phillip Cocu op PSV - N.E.C.

Na uitduels tegen SC Cambuur en Heracles Almelo speelt PSV zaterdagavond tegen N.E.C. weer een eredivisieduel in het Philips Stadion. Op het persgesprek op sportcomplex De Herdgang blikte hoofdcoach Phillip Cocu vooruit op het duel tegen de promovendus. “Het is simpel: morgen moet je er weer staan. We moeten winnen”, was Cocu duidelijk.

Drieluik
PSV staat aan de vooravond van opnieuw een belangrijke week. Naast de wedstrijd tegen N.E.C. speelt de ploeg woensdag in de UEFA Champions League tegen CSKA Moskou en volgende week zondag wacht de topper tegen koploper Ajax. “Er komen drie belangrijke wedstrijden aan”, erkent Cocu. “We moeten zorgen dat we in de flow komen.” Die zou weleens kunnen ontstaan bij een zege tegen N.E.C., dacht de hoofdcoach hardop. “Ik vind dat we een stap moeten zetten. We hebben dinsdag bereikt wat we wilden, maar we moeten constanter worden en ik vind dat we een hoger niveau moeten nastreven. Ik vind bovendien dat we te veel verliespunten hebben. Des te belangrijker is het dat we morgen de winst pakken. Gezien de huidige situatie kunnen we geen verslapping veroorloven.”

Weerzien met Ernest Faber
Voor Cocu heeft de wedstrijd tegen N.E.C. een extra tintje. De hoofdtrainer treft namelijk zijn voormalig assistent-trainer Ernest Faber, die dit seizoen coach van de Nijmegenaren is. Bijzonder, vindt Cocu. “Dat is het zeker ja. We hebben samengewerkt bij PSV en het Nederlands elftal en hij doet het goed bij N.E.C. Het is mooi om elkaar nu als hoofdcoaches te treffen. We hebben nog geen contact gehad, maar dat zal na de wedstrijd zeker gebeuren”, zei hij met een lach. Verder ging het tijdens het persmoment op De Herdgang nog over de blessuregevallen van PSV. Zoals bekend is Andrés Guardado nog altijd afwezig en ook Nicolas Isimat en Jetro Willems zijn er wegen fysieke ongemakken nog niet bij. “Maar dat gaan we niet gebruiken als excuus”, aldus Cocu. “We hebben een grote selectie met voldoende kwaliteiten. Bovendien krijgen andere spelers nu de kans hun kans te pakken. Ik wil geen punt maken van de blessuregevallen, want we moeten het doen met de groep die we nu hebben.

Bekijk ook