Voormalig topscorer Koolhof overleden

Artikel
Voormalig topscorer Koolhof overleden

Met grote droefenis heeft PSV kennis genomen van het overlijden van oud-speler Jurrie Koolhof. De voormalig international verloor het gevecht met een slopende ziekte. Hij werd 59 jaar.

Furore bij PSV  
Jurrie Koolhof maakte in de jaren 80 furore bij PSV. De uit Groningen afkomstige aanvaller streek in het voorjaar van 1982 neer in Eindhoven en maakte in zijn eerste 13 wedstrijden direct 7 doelpunten. Met 22 en 23 treffers in de seizoenen daarna leek een glansrijke en grote carrière in het verschiet te liggen, maar een zware blessure besliste anders. Na twee seizoenen revalideren zonder wedstrijdminuten en treffers maakte Koolhof in 1986 zijn rentree. In zijn laatste seizoen voor PSV maakte hij nog 17 goals in 29 wedstrijden en werd hij kampioen.

Carrière  
Koolhof, immer nuchter en sociaal, speelde daarnaast vijf interlands voor het Nederlands elftal. Zijn carrière leidde hem via Veendam, Vitesse, PSV, FC Groningen, Vitesse en De Graafschap terug naar Veendam. Hij liet het publiek bijna tweehonderd keer juichen na een treffer en vierde in Eindhoven tweemaal het landskampioenschap. In zijn periode als PSV’er werd hij werd tweemaal clubtopscorer.

PSV wenst familie, vrienden en bekenden van Jurrie koolhof veel kracht en sterkte met het verlies