Viergever:'Niet in paniek raken'

Viergever:'Niet in paniek raken'
4 min

PSV speelde zondag de topper tegen Feyenoord. De ploeg pakte een puntje en blijft daarmee koploper. Nick Viergever speelde de hele wedstrijd en was maandag te gast bij PSV TV.

Teleurstelling 
“Toch nog wel een beetje teleurgesteld”, zegt Nick Viergever op de vraag met wat voor gevoel hij maandag De Herdgang opging. De afspraak was om in het begin van de wedstrijd er meteen vol op te klappen volgens Viergever. Toch liep het anders. “Het lukt ons niet om in de duels te komen. De eerste helft kon Feyenoord steeds de vrije man vinden.”

Viergever zegt dat het niks te maken heeft met de bereidheid. Daar ligt het niet aan volgens hem. PSV TV-verslaggever Jelle kleinen vraagt aan de verdediger of hij kan uitleggen hoe dat werkt in de duels komen. “De afstanden waren te groot. Als drie jongens het wel doen (druk zetten, red.) en eentje niet dan weten zij wel de vrije man te vinden. Dan ga je achteruit lopen en dat is niet wat je wil. Je wil druk naar voren zetten en dan wil je vooruit blijven lopen als laatste lijn. En als zij van kan kunnen wisselen van links naar rechts dan moet je naar achteren”, vertelt Viergever.

De druk op het team
Presentator Jeroen Toet vraagt aan Viergever hoe de groep de druk ervaart. Volgens Toet denkt de buitenwacht dat het team misschien wel veel druk voelt. “Nee die druk is niet verandert ten opzichte van de eerste wedstrijd. We willen elke wedstrijd winnen. We doen niet opeens andere dingen”, zegt Viergever. Volgens hem doen tegenstanders ook andere dingen. “Daar moet je oplossingen weten te vinden daartegen. Het gaat wat moeizamer maar je moet je niet gek laten maken door de buitenwacht. We weten wat we zelf kunnen, wat we van elkaar verwachten en wat je zelf moet brengen.”

Michael van Gerwen
In de rust van de wedstrijd tegen Feyenoord werd darter Michael van Gerwen gehuldigd wegens zijn behaalde wereldtitel. Van Gerwen is een groot PSV-fan en heeft ook regelmatig contact met keeper Jeroen Zoet. Presentator Toet vraagt of Viergever ook het darten volgt. “Ja, ik vind darten leuk om naar te kijken. Zeker ook nu met die Premier League (de belangrijkste competitie voor darters, red.) dat al die topspelers tegen elkaar spelen.” Ook geeft Viergever toe zelf regelmatig een pijltje te gooien. “Er staat hier wel een dartboord waar we af en toe staan te gooien met een paar jongens. Dat is gewoon leuk. Je merkt ook wel hoe vaker je het doet dat je de twintig vaker weet te vinden dan de één.

Sam Lammers
Ook Sam Lammers komt ter sprake. Viergever stond recentelijk tegenover Lammers. Hij was onder de indruk. “Hij maakt een goede ontwikkeling door. Hij heeft natuurlijk z’n postuur mee, een goede techniek, tweebenig. Hij is onvoorspelbaar. Daarnaast weet hij ook de goals af te maken.” Vooral het feit dat hij veel dynamiek heeft vindt Viergever goed.

Carnaval
Met carnaval voor de deur wordt Viergever gevraagd hoe hij verkleed gaat. Hij doet dan een bekentenis. “Ik heb het nog nooit gevierd.” Wel heeft hij zich laten vertellen wat nou precies de bedoeling is. Presentator Toet zegt tegen Viergever dat hij nog wel ergens een konijnenpak heeft liggen. Viergever zegt daarop lachend dat hij het er deze week nog even over gaat hebben.