VfL Wolfsburg, club in opmars

VfL Wolfsburg, club in opmars
2 min

Over VfL Wolfsburg is, behoudens spits Bas Dost, nog niet heel veel in Nederland bekend. Niet heel onlogisch. De club werd kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht en speelt pas sinds 1997 in de Bundesliga. Gesteund door autogigant Volkswagen is de vereniging sindsdien aan een opmars bezig.

Erelijst
Wie het Duitse voetbal volgt, weet dat er eigenlijk maar één club echt de dienst uitmaakt: FC Bayern München. Dat VfL begin dit seizoen ten koste van de Zuid-Duitsers daarom de DFL-Supercup won, zegt iets over de sterkte van die Wölfe en ook het feit dat Wolfsburg zich vorig seizoen met een tweede plaats direct kwalificeerden voor zegt veel. Mede door een doelpunt van Bas Dost won de club vorig jaar bovendien de DFP-Pokal (Duitse beker) door in de finale Borussia Dortmund te verslaan. Naast deze prijzen prijkt er één landstitel op het palmares van de club. Die werd behaald in 2009.

De tegenstander van vanavond is een uitgebalanceerd elftal, dat deze zomer onder meer de DFP-Pokal won | © Pics United De tegenstander van vanavond is een uitgebalanceerd elftal, dat deze zomer onder meer de DFP-Pokal won | © Pics United

Kracht
De grootste kracht van Wolfsburg is dat de ploeg niet van één speler of linie per se afhankelijk is. In het centrum van de defensie staan met Naldo en Dante twee ijzersterke Braziliaanse mandekkers, terwijl de creativiteit op het middenveld van onder meer Julian Draxler komt. Het Duitse toptalent kwam vlak voor het eind van de transferperiode over van Schalke 04 en heeft zich in korte tijd opgewerkt tot smaakmaker. De frontlinie van Wolfsburg bevat daarnaast met Dost, Max Kruse en Wereldkampioen André Schürrle heel wat stootkracht. 

Driepunter tegen CSKA Moskou
In de UEFA Champions League-poule behaalde Wolfsburg tot nu toe drie punten. Net als PSV werd alleen het eerste thuisduel gewonnen. In de openingsspeelronde wonnen de Duitsers door een doelpunt van Draxler met 1-0 van CSKA Moskou. Daarna was Manchester United met 2-1 te sterk voor Wolfsburg, dat op Old Trafford nog wel op voorsprong kwam via Daniel Caligiuri. VfL Wolfsburg - PSV is vanaf 20.45 uur live te volgen op SBS6. De voorbeschouwing op het duel begint rond 20.00 uur. Volledig op de hoogte blijven van alles dat zich rond de wedstrijd afspeelt? Houd dan @PSV op Twitter in de gaten.