Vennegoor of Hesselink hoofdscout PSV

Artikel
Vennegoor of Hesselink hoofdscout PSV

Jan Vennegoor of Hesselink (39) volgt John de Jong op als hoofdscout bij PSV. De nieuwe technisch manager kiest hiermee voor een interne invulling van de vacature die er na zijn eigen promotie ontstond. “Jan draait inmiddels bijna vier jaar mee in de scouting en heeft in die periode een uitstekende indruk gemaakt. Een leidinggevende rol is een passende, volgende stap”, aldus De Jong.

Het hoofd van de scouting van PSV stuurt een team van in totaal zeven, wereldwijd opererende scouts aan en heeft een ondersteunende rol richting de technisch manager en de hoofdtrainer als het gaat om de samenstelling van de selecties van PSV en Jong PSV. “We hanteren hier al een aantal jaren een bepaald sportief beleid”, vervolgt De Jong. “In het kader van de continuïteit is het erg waardevol als je het vertrek van sommige mensen op kunt vangen met collega’s die gewend zijn aan de manier van werken en de eisen die we stellen. We zijn er blij mee dat Jan mij op wil volgen.”

Vennegoor of Hesselink kende een rijke loopbaan als speler. Hij speelde voor FC Twente, PSV, Celtic, Hull City, Rapid Wien en negentien keer voor Oranje. In januari 2016 keerde hij in Eindhoven officieel terug als senior scout. Daarvoor draaide hij al een jaar mee in een oriënterende rol. “Ik vind het een prachtig beroep”, zegt Vennegoor of Hesselink. “We zijn wereldwijd op zoek naar spelers die ons beter kunnen maken. Het is eervol dat ik het team van scouts nu mag aansturen.”

Bekijk ook