Van Nistelrooy per 1 juli trainer Jong PSV

Artikel
Van Nistelrooy per 1 juli trainer Jong PSV

Ruud van Nistelrooy (44) is per 1 juli 2021 trainer/coach van Jong PSV. De 70-voudig international is nog in onderhandeling met de club over de contractduur. ‘Het is tijd voor de volgende stap’, reageert de voormalig topspits. Technisch Manager John de Jong heeft alle vertrouwen in de capaciteiten van Van Nistelrooy. ‘Ruud is klaar voor het hoofdtrainerschap van een betaald voetbalelftal.’

Trainersvak past Van Nistelrooy  
Van Nistelrooy is op dit moment trainer van PSV onder 18. Dat elftal nam hij in 2018 onder zijn hoede (destijds nog PSV onder 19, red.). In de voorbije twee jaar is het trainersvak Van Nistelrooy uitstekend bevallen. “Ik sta dagelijks met ontzettend veel plezier voor de groep”, aldus de 44-jarige Geffenaar. “Ik heb bewust gekozen voor de weg der geleidelijkheid en gemerkt dat het vak bij me past. Ik vind het heerlijk om met een groep spelers aan de slag te gaan en mijn voetbalideeën over te brengen. Voor mij is nu de tijd gekomen de stap naar betaald voetbal te maken. Het doel van Jong PSV is helder: zo veel mogelijk spelers klaarstomen voor de A-selectie. Ik kijk ernaar uit daar mijn bijdrage aan te mogen leveren.”

Inzet groot  
“PSV heeft Ruud de afgelopen jaren gesteund in zijn ambities zich verder te ontwikkelen als trainer/coach”, duidt De Jong. “We zijn continu met elkaar in gesprek geweest. Toen Peter Uneken aangaf na dit seizoen te willen stoppen als trainer/coach van Jong PSV, wisten wij door al die gesprekken al dat Ruud open stond voor een nieuwe uitdaging bij de club. Mede dankzij de inzet van Ruud staat de PSV Academy als een huis. We zijn blij het hoofdtrainerschap van Jong PSV aan hem toe te kunnen vertrouwen.”

Trainerscarrière   
Voor hij trainer/coach van het hoogste jeugdteam van PSV werd deed Van Nistelrooy twee seizoenen ervaring op als individueel coach (jeugd) en assistent-trainer (A-selectie). In zijn eerste seizoen met een sterk verjongd PSV O19 kwam Van Nistelrooy met zijn ploeg uit in de UEFA Youth League, waar plaatsing voor de knock-outfase maar net werd gemist. Onder zijn leiding zijn het team en de spelers sterk ontwikkeld. Vorig seizoen plaatste PSV O19 zich in de reguliere competitie voor de kampioenspoule, die niet kon worden voltooid wegens de uitbraak van Covid-19. Daarnaast sluit Van Nistelrooy tijdens het EK aan als assistent-bondscoach bij de staf van Frank de Boer. Eerder was hij van 2014-2016 al assistent-trainer bij Oranje. 

Bekijk ook