Van Nistelrooy langer coach PSV O19

Van Nistelrooy langer coach PSV O19
2 min

Ruud van Nistelrooy blijft coach van PSV O19. De 42-jarige Brabander en PSV hebben de onderlinge samenwerking verlengd tot de zomer van 2021. Van Nistelrooy beleefde afgelopen jaar zijn vuurdoop als hoofdtrainer in de jeugdopleiding van PSV.

Volle overtuiging  
De voormalig topspits volgde in de zomer van 2018 Mark van Bommel op als coach van het onder 19-team van PSV en dat eerste jaar is Van Nistelrooy ontzettend goed bevallen. “Ik ben ontzettend blij dat ik ook de komende twee jaar als hoofdtrainer voor de groep sta. Ik ge met volle overtuiging door”, zegt Van Nistelrooy.

Hoger niveau 
Voor hij trainer/coach van het hoogste jeugdteam van PSV werd deed Van Nistelrooy twee seizoenen ervaring op als individueel coach (jeugd) en assistent-trainer (A-selectie). In zijn eerste seizoen met een sterk verjongd PSV O19 kwam Van Nistelrooy met zijn ploeg uit in de UEFA Youth League, waar plaatsing voor de knock-outfase maar net werd gemist. Onder zijn leiding zijn het team en de spelers sterk ontwikkeld en plaatste PSV O19 zich in de reguliere competitie voor de kampioenspoule.  “Het vak heeft me gegrepen. Samen met de geweldige trainers en begeleidende staf gaan we stappen zetten om de volledige jeugdopleiding van PSV naar een hoger niveau te tillen.”

Verheugd   
Technisch manager John de Jong is blij dat de jeugdopleiding van PSV langer gebruik gaat maken van de kennis en ervaring van Van Nistelrooy. “Wij zijn zeer verheugd dat Ruud zijn contract met twee seizoenen heeft verlengd. Het is mooi om te zien dat Ruud zijn trainerscarrière voort zet. PSV ondersteunt hem graag in zijn ambities zich verder te ontwikkelen als trainer/coach.”

Ooijer    
Bij het hoogste jeugdelftal van PSV krijgt Van Nistelrooy assistentie van Tim Wolf (30) en André Ooijer (44), die deze zomer zijn taken bij het commerciële team van PSV neerlegt. Evenals Van Nistelrooy eerder deed, oriënteerde Ooijer zich de afgelopen jaren als jeugd- en individueel coach bij PSV op een carrière als trainer. Hij combineerde dat met commerciële werkzaamheden voor de club. De oud-verdediger speelde in het verleden bijna 300 duels in het shirt van PSV.