Van Ginkel tekent bij PSV

Artikel
Van Ginkel tekent bij PSV

Marco van Ginkel staat komend seizoen onder contract bij PSV. De middenvelder en achtvoudig international van Oranje heeft zijn toekomst voor twee seizoenen (tot 2023) aan PSV verbonden. ‘Ik ben ervan overtuigd dat ik van toegevoegde waarde ga zijn voor deze mooie club’, zegt de geboren Amersfoorter.

Vijfde keer naar PSV 
Het is de vijfde keer dat Van Ginkel de overstap maakt naar het Philips Stadion. De tweevoudig landskampioen – in 2018 als aanvoerder van PSV – deed dat eerder viermaal op huurbasis van Chelsea, dat hem in 2013 overnam van Vitesse. In zijn carrière speelde Van Ginkel daarnaast voor AC Milan en Stoke City FC. De middenvelder komt transfervrij over uit Engeland. “Wij wilden Marco graag definitief vastleggen en Marco sprak al tijdens het afgelopen seizoen uit bij PSV te willen blijven. Nadat Chelsea de optie tot verlenging van Marco’s contract niet lichtte, zijn we snel met elkaar om tafel gegaan”, zegt Directeur Voetbalzaken John de Jong.

Superprof
“Je zoekt in een selectie altijd naar balans in leiderschap, mentaliteit en talent”, vervolgt hij.. Marco is in leiderschap en karakter een voorbeeld voor jong en oud en kan nu hij volledig fit is nog meer zijn stempel drukken op het team dan hij afgelopen seizoen al deed. Het bewijs daarvoor leverde hij tijdens de laatste drie wedstrijden van het seizoen. De manier waarop Marco met zijn sport omgaat omschrijft zich het best als enorm professioneel. Het feit dat hij zich na zijn blessure terugknokte onderstreept dat.”

Thuis
“Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat ik me thuis voel bij PSV”, reageert Van Ginkel na het zetten van zijn handtekening onder het PSV-contract. “PSV is altijd goed voor mij geweest. De club heeft me geholpen tijdens mijn herstel en het contact tussen mij en PSV was ook in tijden dat ik hier niet speelde altijd hecht. Het afgelopen jaar heb ik hier weer mogen ervaren wat het is om profvoetballer te zijn en ik ben ervan overtuigd dat ik een bijdrage kan leveren aan de ambities van PSV. Ik kijk er naar uit om te strijden om het kampioenschap, plaatsing voor de groepsfase van de Champions League en wil een voorbeeld zijn voor de talentvolle spelers in onze selectie.”