Van der Wallen volgt Albers op als president RvC PSV

Artikel
Van der Wallen volgt Albers op als president RvC PSV

Jan Albers stopt als president-commissaris van PSV. Medecommissaris Robert van der Wallen neemt de rol als voorzitter van het toezichthoudend orgaan over. ‘Na acht jaar is het tijd om het stokje over te dragen. De keuze om Robert als mijn opvolger te benoemen onderschrijf ik volledig’, aldus Albers.

De gelouterde bestuurder Albers trad in juni 2012 toe tot de Raad van Commissarissen van PSV. In 2014 volgde hij Peter Swinkels op als voorzitter. “Het zijn fascinerende jaren geweest”, antwoordt Albers op de vraag om zijn periode als commissaris bij PSV samen te vatten. “Ik heb kunnen functioneren op een manier die bij PSV en mij past. Ik heb er alle vertrouwen in dat Robert deze rol op zijn manier ook goed zal invullen.”

Van der Wallen is sinds 2016 commissaris in Eindhoven en derhalve vertrouwd met de manier van werken. “De lijn die Jan Albers hanteerde is ook de mijne; op de achtergrond blijven en van een gepaste afstand controleren, motiveren en inspireren”, legt hij uit. “De koers van de club is vastgelegd in de Visie 2030. Die strategie is van ons allemaal en vormt de leidraad voor de komende jaren. Dat zal ook met mij als president-commissaris zo blijven.”

De Raad van Commissarissen van PSV bestaat nu uit vier leden. Robert van der Wallen, Ton van Veen, Ingrid Wolf en Hans van Breukelen. Het viertal gaat samen in alle rust op zoek naar een vijfde lid voor het gremium.