Van Bommel ziet Ihattaren terugkeren: 'Het gaat goed met Mo'tje'

Artikel
Van Bommel ziet Ihattaren terugkeren: 'Het gaat goed met Mo'tje'

Na een roerige interlandperiode hervat PSV zaterdagavond de Eredivisie met een uitwedstrijd bij FC Utrecht. Dat doet het, volgens Mark van Bommel met een nagenoeg fitte selectie. ‘Ook Ihattaren is inzetbaar’, zei de hoofdcoach die uitgebreid stil stond bij de ontwikkelingen in en rondom zijn elftal.

Nuchter  
Verschillende PSV’ers onderscheidden zich op positieve wijze de afgelopen interlandweken. Vanzelfsprekend heeft dat zijn uitwerking in de media. Zo siert Donyell Malen al enige tijd de internationale krantenkoppen. In Spanje wordt hij gelinkt aan FC Barcelona en Real Madrid, terwijl hij ook een nominatie voor de Golden Boy Award op zak heeft. “Zo gaat het altijd in de voetballerij. Als iemand opvalt, goed speelt of veel goals maakt, ben je onderwerp van gesprek. Dat is altijd zo geweest”, zei Van Bommel nuchter. “De jongens houden elkaar onderling wel op de grond hoor”, voegde hij daar aan toe.

Ihattaren
Over Mohamed Ihattaren gaat het sinds het begin van het seizoen al regelmatig, maar sinds het overlijden van Ihattarens vader is de jonge middenvelder nog meer dan gevraagd onderwerp van gesprek. Supporter van FC Utrecht willen Ihattaren tijdens de wedstrijd een hart onder de riem steken. Een prachtig gebaar volgens Van Bommel, die respect heeft met de manier waarop zijn pupil met alles rond zijn persoon omgaat. “Met Mo’tje gaat het goed. Heel goed zelfs. Ik vind het knap hoe hij met alles omgaat als 17-jarige. Het trainen zorgt voor afleiding, maar als hij soms liever thuis wil zijn dan mag hij dat. Dat heb ik hem direct verteld. De groep is er voor hem en hij is morgen inzetbaar. We missen alleen de langdurig geblesseerden Yanick van Osch en Sam Lammers”, aldus de coach.

Ratrace
Met het duel met FC Utrecht hervat PSV ook de race om de koppositie in de Eredivisie. Ajax en PSV staan elkaar vooralsnog amper verslappen toe en op het vinkentouw volgen AZ en Vitesse. Om over een slopende titelstrijd praten is het echter nog veel te vroeg. “Het zijn heel belangrijke wedstrijden die je allemaal moet winnen, maar het kampioenschap speelt pas in de laatste fase van het seizoen”, verduidelijkte Van Bommel. “Als speler dacht ik ook niet bij de eerste wedstrijd: deze gaat erom. En ook niet bij de twaalfde. Ik wilde wel altijd winnen, maar verder kijken dan de eerstvolgende wedstrijd heeft absoluut geen zin.”