Van Bommel wil gefocust PSV zien: ‘wisselvalligheid niet onlogisch’

Van Bommel wil gefocust PSV zien: ‘wisselvalligheid niet onlogisch’
3 min

PSV speelde midweeks tegen FC Groningen een uitstekende eerste helft. Na rust viel het spel, tot teleurstelling van Mark van Bommel flink terug. Toch is dat niet heel onlogisch vindt de hoofdcoach. ‘Maar we willen beter.’

Nederland - Brazilië
Op het persgesprek voorafgaand aan PEC Zwolle - PSV maakte Van Bommel toen hem werd gevraagd naar de wisselvalligheid die PSV bij tijd en wijlen nog laat zien een vergelijk met zijn eigen carrière. “In 2010 tijdens het WK in Brazilië werden we voor rust volledig weggespeeld. In het veld zieden we tegen elkaar dat we de 1-0 achterstand moesten verdedigen tot de rust. Daarin hebben we destijds dingen omgezet waardoor de wedstrijd er in de tweede helft volledig anders uitzag. In het voetbal zie je haast nooit twee identieke helften of twee helften waarin één ploeg constant domineert”, aldus Van Bommel die wel hamert op concentratie in beide helften. “Ja natuurlijk. Dat moet zeker.”

Rosario
Tegen Groningen opende Pablo Rosario de score. De aanvoerder van PSV kreeg de afgelopen maanden de nodige kritiek te verwerken, maar reageerde daar volwassen op door te zeggen dat hij die kritieken terecht vond. Volgens Van Bommel kenmerkt dat het karakter van Rosario en is het niet heel onlogisch dat zijn spel de voorbije maanden soms wat minder was.

“Pablo is hier gekomen vanuit eerst de Keuken Kampioen Divisie en is na een jaar Jong PSV vast in het eerste elftal gekomen”, begon de coach. “Hij speelde goed, werd international en kreeg het daarna moeilijk. Dat is simpelweg heel erg normaal voor een jonge speler. Stabieler worden gaat gepaard met ouder worden en meer wedstrijden spelen. Dat geldt ook voor ons als elftal in algemene zin en dat zag je misschien ook wel terug tegen Groningen.”

Selectie
Van Bommel bestreed dat het kwam door de wisselingen in zijn elftal. “In Nederland zijn we niet gewend om veel te rouleren. Ik vind dat we een heel brede, goede selectie hebben. Daardoor kunnen we dat dit jaar”, aldus de coach die nog niet vertelde of hij zondagmiddag opnieuw wijzigingen doorvoert. “We kunnen een brede selectie meenemen naar Zwolle. Mitroglou is nog een twijfelgeval.”