Van Bommel verwacht sterk Feyenoord

Artikel
Van Bommel verwacht sterk Feyenoord

Op een drukbevolkte persconferentie vertelde Mark van Bommel vrijdagmiddag dat hij verwacht dat Feyenoord PSV vol zal aanpakken. “Zoals ze ook in De Kuip deden.”

‘Lastig te bespelen’
Een grote wedstrijd, verdient een grote opkomst. Zo goed als alle voetbalgerelateerde media waren dan ook naar De Herdgang gekomen om met Van Bommel vooruit te blikken op de topper tegen Feyenoord. “Zij zitten op dit moment in een fase dat ze heel goede wedstrijden afwisselen met mindere”, zei Van Bommel in aanloop op het treffen met de Rotterdammers. “Dat maakt hen ook lastig te bespelen”, denkt de trainer die de aanval van de aanstaande tegenstander ‘erg goed’ noemde en de verdediging moeilijk te passeren. “Ik verwacht een Feyenoord dat ons aanpakt net zoals ze dat in De Kuip deden.”

Wisselvallig 
Naast Feyenoord is ook PSV na de winterstop wisselvallig. Goede fases worden afgewisseld door mindere en de resultaten wisselen ook. Van een grote zege op Fortuna Sittard na gelijke spelen tegen FC Emmen, FC Utrecht en sc Heerenveen zoals afgelopen weekend. Opvallend daarbij is dat PSV sinds de winterstop 7 tegentreffers kreeg, terwijl de tegenstander minder op doel schiet dan in de eerste seizoenshelft. “Het is niet zo dat we er superveel tegenkrijgen hè”, betoogde Van Bommel. “Ieder team overkomt dat soms. Het is een opendeur intrappen om te zeggen dat we iedere tegengoal analyseren, het beter proberen te doen en minimaal één keer meer te scoren dan de tegenstander.”

Karakter 
Strijdbaar is PSV, getuige de comebacks tegen Utrecht en Heerenveen, in ieder geval nog altijd. “Dat waren wij ook al voor de winterstop. Dit is een elftal dat voor elkaar wil vechten. Of we nu met 4-0 voorstaan, 1-1 gelijk of 2-0 achter, dat zit in het karakter van dit team”, aldus Van Bommel.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video