Van Bommel tevreden na moeizaam begin

Van Bommel tevreden na moeizaam begin
2 min

Mark van Bommel was ondanks de in zijn ogen wat mindere start van PSV tevreden met het optreden van zijn ploeg. “We moesten in de versnelling komen. Toen dat gebeurde, kwamen we er beter in”, aldus de hoofdcoach na de 4-0 zege op VVV-Venlo.

Sneller  
“Als het allemaal wat langer duurt en niet gaat zoals je het graag ziet dan moet je sneller gaan voetballen. Dat lukte uiteindelijk”, analyseerde Van Bommel. “We kwamen er beter in, creëerden een aantal kansen en we hadden het geluk dat VVV-Venlo dat ene kansje dat zij krijgen missen.”

Na de openingstreffer trok PSV de wedstrijd volledig naar zich toe. Die goal kwam tot stand na vijftien balaanrakingen, waar bovendien alle veldspelers van PSV bij betrokken waren. “Dat is een mooie statistiek”, glimlachte Van Bommel. “Door het midden bovendien, waarin het erg druk was. Dat is kwaliteit. Gelukkig hebben we dat spel na rust volgehouden.”

Steijn erkent meerdere
“Het moge duidelijk zijn dat PSV dik verdiend wint vanavond”, complimenteerde collega-trainer Maurice Steijn PSV. De trainer van VVV-Venlo hoopte, na de drukke weken van PSV op een mindere dag, maar zag dat niet uitkomen. “We hadden natuurlijk een plan, maar om dat plan te laten slagen moet alles meezitten. Dan moet PSV met de derde wedstrijd in zeven dagen wat minder voor de dag komen en moet dat ene kansje dat wij krijgen erin gaan. Dat lukte niet. Dit is volgens mij een heel normale, terechte nederlaag”, aldus Steijn.