Van Bommel schat BATE hoog in

Van Bommel schat BATE hoog in
3 min

Mark van Bommel is op zijn hoede voor BATE Borisov. Dat vertelde de hoofdcoach in de Borisov Arena, daags voordat zijn ploeg het opneemt tegen de Wit-Russische landskampioen. “Zij hebben recent meer ervaring in de Champions League dan wij.”

Denigrerend  
“Ik vind dat er vrij denigrerend naar BATE Borisov wordt gekeken”, begon Van Bommel zijn analyse. “Als je wat dieper op de club inzoomt, zie je dat zij de afgelopen tien jaar vaker in de Champions League hebben gespeeld dan wij. Volgens mij zegt dat genoeg over het niveau van BATE Borisov.”

Met die woorden zette Van Bommel de verwachting dat PSV een lastige wedstrijd tegemoet gaat direct kracht bij. “Op basis van de analyses die we gemaakt hebben, verwacht ik dat BATE vrij verdedigend zal spelen al kan dat natuurlijk altijd anders zijn. Wij hebben de jongens zo goed mogelijk voorbereid en houden rekening met meerdere scenario’s”, aldus Van Bommel.

Financiën    
Mocht PSV er in slagen de groepsfase te bereiken, levert dat PSV niet alleen mooie wedstrijden, maar ook een grote som geld op. "Maar met de financiën houd ik me eerlijk gezegd niet zo bezig", vertelde Van Bommel. "Wij kunnen bij winst minimaal zes wedstrijden op topniveau spelen. Dat is waar wij voor voetballen. Niet voor de miljoenen, al zijn die natuurlijk ontzettend belangrijk en waardevol voor de club.”

Naast PSV kan ook Ajax zich kwalificeren voor de groepsfase. De hoofdcoach van PSV hoopt dat beide ploegen uiteindelijk ook in die groepsfase te zien zijn. “Het is heel erg belangrijk dat Ajax en PSV de Champions League haalt. Financieel is het misschien gunstig voor ons als wij het wel halen en Ajax niet, maar je moet ook naar de langere termijn kijken. Als we ons nu allebei kwalificeren, kunnen we misschien weer naar een situatie dat de landskampioen zich rechtstreeks voor de groepsfase plaatst.”

Geduld 
Tot slot blikte Van Bommel ook nog even kort terug op de nipte zege van PSV bij Fortuna Sittard. Na rust leek PSV in een te laag tempo te spelen om Fortuna de nek om te draaien en dat kwam Van Bommels ploeg bijna duur te staan. “Je moet altijd geduldig zijn, maar geduld is niet langzaam spelen. Vaak wordt gedacht dat je bij geduldig voetbal een lager baltempo gaat hanteren. Dat is onzin. Je moet op de juiste momenten de juiste dingen doen. Dat moet beter.”