Van Bommel niet van plan veel te wijzigen tegen Excelsior

Artikel
Van Bommel niet van plan veel te wijzigen tegen Excelsior

PSV beschikt vrijdagavond over een nagenoeg fitte selectie in het duel tegen Excelsior. Naast de langdurig geblesseerde Ryan Thomas is alleen Cody Gakpo er niet bij. “Hij heeft een tik op zijn enkels gehad”, zei hoofdtrainer Mark van Bommel op de persconferentie.

Terugblik
Van Bommel blikte allereerst terug op het duel van vier dagen geleden in De Kuip, waar PSV met 2-1 verloor. “Feyenoord heeft het heel goed gedaan het eerste halfuur. Ze hebben ons zo onder druk gezet. Wij hadden de mogelijkheid om daar onderuit te voetballen, maar dat is niet gelukt. In de tweede helft hadden wij het beste van het spel, maar dan loop je achter die 2-0 aan. Vrij snel na die 2-1 van Steven hadden we nog kansen op de 2-2.”

Details
Niet voor het eerst noemde Van Bommel de details van doorslaggevend belang. “Ik heb zelf ook zulke wedstrijden gespeeld. Het is niet zo dat ik altijd top was. Soms wil je heel graag en dan lukt het niet. Dat is soms ongrijpbaar, je hebt er niet altijd invloed op. Dan zijn het vaak de kleine dingen, de details, die een wedstrijd bepalen. Dat kan zomaar een verkeerde ingooi of pass zijn. Dat zijn momenten waar je naar op zoek moet gaan. Daar was ik zelf als speler altijd heel scherp op, maar het ging ook weleens mis.”

Reactie
En dan Excelsior. Het duel werd naar vrijdagavond verplaatst vanwege de Europese wedstrijd die PSV volgende week speelt in Milaan. Van Bommel wil niet spreken van een ‘reactie’ omdat PSV na een hele reeks overwinningen een keer verloor in de Eredivisie. “Nee, wij gaan geen reactie tonen, maar gewoon hetzelfde doen als we altijd doen. Het is niet zo dat je na dertien keer winst en één verlies alles gaat omgooien.” De hoofdtrainer van PSV gaf al een voorzichtige voorzet richting de opstelling. Die wijkt waarschijnlijk niet af van die van zondag. “Nee, waarschijnlijk niet. Ik ben een trainer die altijd het elftal opstelt waarmee ik denk dat we kunnen winnen. Zo simpel is het.”

Bekijk ook