Van Bommel met fitte groep richting competitiestart

Artikel
Van Bommel met fitte groep richting competitiestart

Zaterdagavond begint voor PSV het nieuwe eredivisieseizoen. FC Utrecht is in het Philips Stadion de tegenstander. Hoofdcoach Mark van Bommel vertelde vrijdagmiddag voor de camera van PSV TV dat zijn team er klaar voor is.

Spanning en plezier
Van Bommel beschikt zaterdag over een complete en vooral fitte selectie: “Ze zijn superfit, dat wijst de data ook uit. Daarmee win je geen wedstrijden, maar het is wel een voorwaarde om wedstrijden te winnen.” Ook maakt de selectie een ontspannen indruk op het trainingsveld: “Als je een wedstrijd speelt moet de spanning aanwezig zijn en moet je klaar zijn om te presteren, maar ook plezier hebben. Als die combinatie lukt kan je nog meer intensiteit toevoegen aan een training. Dan hebben de spelers niet eens door dat ze hard trainen.” 

Ryan Thomas
Vrijdagochtend werd bekend dat middenvelder Ryan Thomas op weg is naar PSV. De hoofdcoach is hier heel blij mee. “Deze speler past goed bij onze speelwijze en ons idee van voetballen. Hij kan het spel versnellen, is slim en technisch begaafd. Als je een speler kan halen met deze kwaliteiten is dat heel mooi meegenomen.”

Favoriet
Volgens veel kenners is PSV dit seizoen niet de favoriet voor de landstitel. Van Bommel maakt zich daar geen zorgen over: “Dat wij door de kenners niet als favoriet worden geacht is niet erg. Wij moeten het hebben van het team. Daarbinnen kunnen onze spelers individueel excelleren, dat is waar het om draait.”

Bekijk ook