Van Bommel: LASK blijft gaan

Van Bommel: LASK blijft gaan
3 min

Mark van Bommel blikte woensdagmiddag in het Philips Stadion vooruit op de Europa Leaguewedstrijd met LASK Linz, waartegen PSV volgens enkele Oostenrijkse journalisten de favoriet is. ‘Wij gaan uit van onszelf, maar dat kan niet zonder dat je rekening houdt met de tegenstander.’

Favoriet
“Alle ploegen in deze groep hebben deze zomer gespeeld om Champions Leaguekwalificatie", begon Van Bommel na een vraag van een Oostenrijkse journalist. "LASK won daarin van Basel, terwijl wij daarvan verloren. Op basis daarvan zouden zij favoriet moeten zijn. Maar ik weet en benadruk vaak genoeg dat het zo niet werkt”, zei de hoofdcoach die daar later tijdens de persconferentie verder op inging.

“Tussen Basel en nu is er een hoop gebeurd. Bij ons en natuurlijk ook bij de tegenstander, maar daar heb ik natuurlijk niet alles van kunnen zien. Ik kan alleen naar onze situatie kijken en die was destijds anders dan dat hij nu is. De selectie zag er totaal anders uit en we waren nog in ontwikkeling. Nu zijn we stabieler dan toen”, aldus Van Bommel.

Enigszins verrassend was het dan ook dat PSV afgelopen weekend ruim verloor van FC Utrecht. Na afloop van die wedstrijd concludeerde Van Bommel dat PSV niet hoefde te verliezen omdat het spel in zijn ogen niet slecht was. “Je moet zo’n wedstrijd gewoon rustig analyseren. Wat is er gebeurd? Hoe hebben wij gespeeld? Ik wilde zeggen dat wij niet zijn weggespeeld”, benadrukt de hoofdcoach. “Wij hadden meer de bal en Utrecht kreeg slechts mogelijkheden als wij fouten maakten. Niet eens grote kansen. Als ik vind dat wij slecht spelen, zeg ik dat. Ik draai nergens om heen om mijn spelers te beschermen.”

Valérien Ismaël
Natuurlijk hoopt Van Bommel tegen LASK op een beter resultaat. Toch waakt hij voor de kracht van de Oostenrijkers, die getraind worden door een oude bekende van de hoofdcoach: oud-ploeggenoot Valérien Ismaël. ‘We zijn onze weggegaan nadat we samen hebben gespeeld, maar konden het goed met elkaar vinden. Net als onze vrouwen. Ik kijk ernaar uit hem weer te zien, maar morgen zijn we natuurlijk gewoon tegenstanders”, zegt Van Bommel over de Fransman.

In Ismaëls LASK herkent Van Bommel veel van zijn oud-teamgenoot. “Zijn speelwijze kenmerkte zich door iedere dag volle bak te blijven gaan. Daarom is hij zo ver gekomen en dat zie je nu ook terug in zijn ploeg. Zij spelen op een manier die je niet zo vaak tegenkomt. Ik hou er wel van. Honderd procent geven en dan maar kijken waar je eindigt. En met een idee hè, het is niet zo dat ze als elf kippen zonder kop over het veld lopen.”

Strijd mee of win op het Fanplein
Voorafgaand aan de wedstrijd geeft PSV op het PSV Fanplein verschillende mooie prijzen weg. Iedere tien minuten maken bezoekers kans op mooie PSV-prijzen, weggegeven door de dj. Het fanplein, dat zich op P Oost bij het Philips Stadion bevindt, is geopend om 18.30 uur. Op het fanplein betaal je met je betaalkaart. Nog geen tickets voor PSV - LASK? Ga samen met het team de strijd aan en bestel hieronder jouw toegangskaart (maximaal vier per Seizoen Club Card).

Strijd mee