Van Bommel is met het hoofd gewoon bij Ajax

Artikel
Van Bommel is met het hoofd gewoon bij Ajax

Tussen de dubbele en belangrijke Champions Leaguekwalificatie-ontmoeting met FC Basel door, speelt PSV dit weekend in de ArenA ook nog eens om de Johan Cruijff Schaal. Zaterdag om 18.00 uur ontmoet de club daar Ajax. Een pittig begin van het seizoen, maar daar wil Mark van Bommel niet te veel over zeuren. ‘Hier moeten we het mee doen. Punt.’

Philips Stadion
Die woorden sprak de hoofdcoach op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd om de Cruijff Schaal. Dat persmoment is normaliter daags voorafgaand aan de wedstrijd in Zeist, maar vanwege het programma van PSV en Ajax heeft de KNVB toestemming gegeven om die afzonderlijk van elkaar te laten plaatsvinden. Zodoende stond de hoofdcoach van PSV de pers in Eindhoven te woord. De gehele wedstrijd verplaatsen was overigens geen optie, ondanks dat dat PSV goed zou uitkomen met het oog op FC Basel - PSV, komende dinsdag.

“We moeten de agenda niet te groot maken”, vindt Van Bommel echter. “Het is een wedstrijd tussen twee belangrijke wedstrijden in. Het had anders gekund, maar hier moeten we het mee doen. Punt.”

Wisselingen  
De hoofdcoach lijkt dan ook geenszins van plan zijn hele elftal om te gooien. Volgens Van Bommel heeft zijn team de wedstrijd van afgelopen dinsdag goed verteerd, al liet de coach nog enige ruimte over met betrekking tot de exacte invulling van zijn elftal voor zaterdag. “Iedere speler heeft zijn eigen verhaal. Ik heb te maken met nieuwe spelers, jongens die terugkeren van een huurperiode, jongens die langer vakantie hebben gehad en ga zo maar door. We zullen echt niet iedere wedstrijd met dezelfde elf gaan spelen, maar we moeten klaar zijn voor het drukke programma. De komende weken spelen we telkens om de drie á vier dagen. “

Afellay
Naast Van Bommel zat Ibrahim Afellay, de man die dit seizoen opnieuw aanvoerder van PSV zal zijn. Op verzoek legde de hoofdcoach uit waarom hij Ibi de band toevertrouwt. “Het is een natuurlijk proces geweest”, begon Van Bommel. “Ibrahim heeft aan mij gevraagd om hier te revalideren en dat deed hij op zo’n ontzettend professionele manier dat ik daar enorm veel respect voor heb gekregen. Toen ik hem bezig zag, dacht ik echt iets aan hem te hebben. Als ik zie hoe hij zich op en naast het trainingsveld beweegt, heeft dat alles wat je in een aanvoerder zoekt.”

Later vandaag komt ook Ibrahim Afellay aan het woord over Ajax - PSV

Bekijk ook