Van Bommel is blij met de staat van PSV

Artikel
Van Bommel is blij met de staat van PSV

Na een week relatieve rust staat PSV aan de vooravond van een nieuwe drukke periode. Vier thuiswedstrijden in nog geen twee weken tijd, te beginnen met koploper Vitesse, worden door Mark van Bommel met vertrouwen tegemoet gezien. “We staan er heel erg goed voor”, vertelt de hoofdcoach voorafgaand aan PSV - Vitesse.

Kruiddampen
Toen de kruiddampen van de maand augustus waren opgetrokken stond er een geheel vernieuwd PSV dat zich tussen de beschietingen op de transfermarkt door plaatste voor de Europa League-groepsfase en tien punten uit vier Eredivisie-wedstrijden bij elkaar voetbalde. Dankzij de interlandperiode die daarna aanbrak kon Van Bommel gaan schaven aan zijn tactiek en dat is de hoofdcoach uitstekend bevallen. “Met de jongens die hier zijn gebleven hebben we een goede wedstrijd gespeeld (tegen FC Köln, red.), we hebben een aantal daagjes vrij gehad en eigenlijk is er maar één minpuntje. Guti heeft een botje in zijn hand gebroken. Hij is er tegen Vitesse niet bij”, aldus Van Bommel.

Malen
Naast hem mist PSV uiteraard de nog niet wedstrijdfitte Ryan Thomas, Ibrahim Afellay, Gastón Pereiro en Sam Lammers. Desondanks loopt de selectie over van (aanvallend) talent van wie Donyell Malen bij Oranje met een doelpunt bij zijn debuut misschien nog wel de beste indruk maakte. “Ik ben supertrots op hem”, aldus Van Bommel. “Ik heb Donyell direct een appje gestuurd. Het duurde even voordat ik iets terugkreeg want zijn telefoon stond ‘in de fik’, zo zei hij.”

‘Selectie breder én beter’
Al die stootkracht maakt PSV een beter geheel dan vorig seizoen, vindt de trainer. “Dit team is beter dan dat van vorig jaar “Ik ben geen trainer die houdt van veel wisselingen, maar ik denk wel dat ik dit jaar meer zal rouleren dan vorig jaar. Het team wordt niet minder als er een andere speler in het veld komt omdat het niveau heel dicht bij elkaar ligt. Alleen al voorin kunnen we in veel verschillende varianten spelen. Die luxe heb ik natuurlijk graag.”

‘Moeten winnen’
Van Vitesse is Van Bommel onder de indruk. De koploper uit Arnhem speelde eerder dit seizoen gelijk tegen Ajax en zal vol vertrouwen naar Eindhoven reizen. “Ik vind het een goede ploeg. Het team heeft zich heel goed versterkt, zijn lastig te bespelen en ze hebben met Matavz en Linssen twee heel goede spitsen. Maar wij spelen thuis en moeten winnen.”

Bekijk ook