Van Bommel hoopt op Malen en Bergwijn

Van Bommel hoopt op Malen en Bergwijn
2 min

Mark van Bommel hoopt dat hij zondag kan beschikken over Donyell Malen en Steven Bergwijn. ‘Met hen gaat het goed. We bekijken na de laatste training of ze klaar zijn voor AZ’, zei de hoofdcoach vrijdag op de persconferentie.

Beste 30
Malen miste donderdagavond het duel met LASK Linz, terwijl Steven Bergwijn na afloop van de wedstrijd tegen de Oostenrijkers klachten had. Op de persconferentie werden de eerste 30 minuten van die wedstrijd door één van de aanwezige journalisten de beste van het seizoen genoemd. “Ik ben het volledig met je eens”, beaamde Van Bommel. “Alleen we scoren niet.” Wat het met humeur van Van Bommel doet? “De ene keer kun je beter met een resultaat omgaan dan een andere keer. Als we weggespeeld worden, is mijn humeur echt niet goed. Na zo’n duel als gisteren is dat anders. Ik vond ons spel heel goed.”

Druk
Desondanks won PSV voor de tweede keer op rij niet. Zorgt dat voor extra druk? “Bij mij niet”, aldus Van Bommel. “Bij PSV wordt verwacht dat je wint, zo simpel is het. Ik zou me echt druk maken als we twee keer weggespeeld werden. Dat is niet zo hè en dat is de basis van het voetbal. Volgens mij creëerden we gisteren voldoende kansen om te winnen.”

Revanche
Dat is uiteraard ook de insteek zondag tegen AZ. De ploeg van toen nog assistent-coach Arne Slot (inmiddels hoofdtrainer) was aan het eind van het seizoen een flinke sta-in-de-weg in de titelrace. De Alkmaarders wonnen van PSV waardoor het kampioenschap uit zicht raakte. “Revanchegevoelens heb ik zeker niet”, zei Van Bommel. “Ook de wedstrijden van afgelopen week (tegen FC Utrecht en LASK, red.) moeten geen rol spelen. AZ is een andere, nieuwe tegenstander. En wij moeten die wedstrijd winnen.”

PSV mist tegen AZ de geschorsten, Nick Viergever en Jorrit Hendrix.