Van Bommel blij met stabiel spel PSV

Artikel
Van Bommel blij met stabiel spel PSV

Mark van Bommel is het niet eens met de kritiek die soms op het spel van PSV gegeven wordt. “We spelen heel stabiel en we geven eigenlijk amper kansen weg. Al voor langere tijd. Soms duurt het wat langer voordat we een tegenstander kapotspelen, maar het lukt ons vaak wel. Dat is kwaliteit”, zei de hoofdcoach tijdens zijn wekelijkse persgesprek.

PEC Zwolle
Voor zich op Vitesse te richten, keek Van Bommel op verzoek nog eventjes terug op de zege op PEC Zwolle. Na een wat moeizame eerste helft liet PSV na rust zien geenszins over slechte vorm te beschikken. Na de 2-0 van Steven Bergwijn, drukte PSV PEC ver terug en liep het uit naar 3- en 4-0. De goal van Bergwijn werd door Van Bommel langs de lijn stevig gevierd. “Op zo’n moment voel ik me meer speler dan trainer”, legde de hoofdcoach uit. “Ik was blij voor Steven dat hij scoorde. En het was een mooie goal.”

Pereiro 
Een ander die zonder te scoren de aandacht op zich vestigde was Gastón Pereiro. De Uruguayaan keerde terug in het team en zette meermaals enkele teamgenoten vrij voor doel. “Het is een speler met bijzondere kwaliteiten”, vond Van Bommel, die daarna uitleg gaf over zijn rentree in de PSV-basis na een tijdje afwezigheid. “Gastón is gewoon een speler die een elftal nodig heeft. Als het elftal wat minder staat, gaat dat wat sneller ten koste van hem. Het mooie is dat Gastón een speler is die niet in de war raakt als hij een tijdje niet speelt. Aan hem merk je niet dat hij een tijdje niet heeft gespeeld. Dat is ook onverstoorbaarheid. Dat is een kwaliteit.”

Vitesse
Of de Uruguayaan ook tegen Vitesse in de basis begint, wilde Van Bommel niet zeggen. Wel verwacht hij een moeilijke wedstrijd in de Gelredome. “Ik zeg het vaker, maar het is gewoon een hele lastige tegenstander met heel veel kwaliteit”, aldus de trainer over Vitesse. “Ze zijn iets anders gaan spelen, maar voetballen met een idee. Het wordt een lastige wedstrijd, maar dat verwacht ik altijd.”