Van Bommel beloont ontwikkeling Ihattaren

Van Bommel beloont ontwikkeling Ihattaren
2 min

Mohamed Ihattaren is door hoofdcoach Mark van Bommel overgeheveld naar de A-selectie. Met zijn 17 jaar is het door PSV-opgeleide talent vanaf heden het jongste lid van de selectie van Van Bommel. “Hij heeft dit verdiend”, aldus de hoofdcoach.

Volgende stap 
“Ik haal een jeugdspeler bij de A-selectie als hij de concurrentie in onze kleedkamer vergroot en als hij heeft laten zien dat hij als mens en speler klaar is voor de volgende stap”, vervolgt Van Bommel. “Bij Mo is dit het geval. We hebben in de voorbije maanden gezien wat hij kan, hij heeft dit verdiend.”

Jongste basisspeler in vijftig jaar 
De aanvallende middenvelder trainde al voor langere tijd mee met het eerste elftal van PSV en maakte aan de profzijde indruk. Ihattaren, international van Oranje onder 19, debuteerde begin dit kalenderjaar officieel voor PSV in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Met zijn – toen nog – 16 jaar werd hij de op drie na jongste PSV-debutant ooit. Tegen Excelsior, enkele weken na zijn 17e verjaardag volgde zijn basisdebuut. Daarmee werd hij de jongste PSV’er in vijftig jaar die aan de aftrap van een wedstrijd van het eerste elftal stond. Vervolgens volgden basisplaatsen tegen NAC Breda en VVV-Venlo.

Kleedkamer 
Tussentijds verlengde Ihattaren zijn contract bij PSV tot 2022. “Er komt in korte tijd veel op me af”, zei hij toen na het zetten van zijn handtekening . “Maar druk of geen druk, ik ben vooral bezig met voetbal en beter worden. Ik zal hard moeten blijven trainen, hoop natuurlijk op veel speelminuten en ga er alles aan doen zo snel mogelijk een plekje in de kleedkamer van het eerste te verdienen.” In dat voornemen is hij nu geslaagd. “Het grootste doel is nu kampioen worden”, aldus Ihattaren, die sinds de jongste jeugd op De Herdgang voetbalt.