Van Bommel baalt: ‘Je moet in de wedstrijd blijven’

Van Bommel baalt: ‘Je moet in de wedstrijd blijven’
3 min

Hoofdcoach Mark van Bommel baalde na de nederlaag tegen AZ vooral van het feit dat PSV kort voor rust twee doelpunten tegen kreeg. ‘In ondertal moet je in de wedstrijd blijven. Er moet iets over je heen komen dat je er alles aan doet om een 0-0 over de streep te trekken. Dat was er niet’, zei Van Bommel.

Beter in de wedstrijd
Na een vroege rode kaart voor Ryan Thomas ging het voor PSV zondagmiddag van kwaad tot erger. Met een man meer liep AZ uit van 0-0 tot 0-4 en bezorgde het PSV de eerste thuisnederlaag in vijftig Eredivisie-wedstrijden. “Ik vond AZ goed aan de wedstrijd beginnen”, begon Van Bommel zijn analyse. “Langzaam kwamen wij er ook in. Volgens mij kregen we toen ook een aantal kansen. Daarna kwam het moment van de rode kaart. We probeerden het toen tot de rust dicht te houden omdat je in de wedstrijd moet zien te blijven, maar net voor rust krijg je twee goals tegen. Dan maak je het zelf wel heel moeilijk.”

Schuldbewust
De hoofdrolspeler zelf, Thomas, stak na afloop de hand in eigen boezem. “Als je de beelden bekijkt, neem ik de scheidsrechter niets kwalijk. Je ziet dat het honderd procent rood is”, zei hij bij FOX Sports na het zien van de beelden. “Het was niet mijn bedoeling om er zo hard in te gaan. Ik wilde niemand pijn doen. Het is vervelend dat het gebeurde. Voor de ploeg en voor mij, zeker vanwege mijn situatie”, vervolgde hij.

Drietal
PSV miste natuurlijk Donyell Malen, Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren. “Dat zijn hele goede spelers, maar dat weet je van tevoren. Het is niet zo dat we daarom verloren hebben”, aldus Van Bommel die geen voorbarige conclusies wil trekken na een week met teleurstellingen. “Je moet altijd proberen, ook als je drie wedstrijden achter elkaar wint, om te analyseren. In Utrecht was er tot aan de 1-0 weinig aan de hand. Iedereen voelde toen dat wij in de wedstrijd zaten. De twee rode kaarten die je vervolgens krijgt, kosten enorm veel kracht. Tegen Lask vond ik ons heel goed spelen, maar scoren we niet. Ook dat duel kostte ons veel kracht. En ook nu is het kijken waardoor deze nederlaag tot stand komt.”