Uitploeg Spurs waakt voor PSV-aanval

Uitploeg Spurs waakt voor PSV-aanval
3 min

Tottenham Hotspur is niet naar Eindhoven afgereisd om genoegen te nemen met een punt. Trainer Mauricio Pochettino wil winnen om nog kans te maken op overwintering in de Champions League. “Zowel wij als PSV moet winnen. Dat maakt het voor beide ploegen lastig.”

Handtekening 
Eerder op de dag sprak Mark van Bommel nog lovend over Spurs-trainer Pochettino die duidelijk zijn handtekening heeft gezet onder het spel van Tottenham. De ploeg draait al jaren mee in de top van de Premier League en presteerde de afgelopen jaren ook goed in Europa. Verdediger Eric Dier vertelde op de persconferentie dat het geheim daarachter schuilt in de duidelijke manier van spelen. “We spelen in Europa niet anders dan in de Premier League. We hebben een duidelijke identiteit, spelen al een langere tijd samen. Daardoor presteren we.”

Uitploeg 
En dat doet Tottenham ook dit seizoen weer naar behoren. De Londenaren staan in de Engelse competitie vijfde met slechts twee punten achterstand op koploper Manchester City. De basis daarvoor legde Spurs vooral buitenshuis, waar vijf van de gespeelde zes wedstrijden werden gewonnen. “Dat geeft vertrouwen”, aldus Dier. “We steken goed in vorm en hopen dat morgen door te zetten. PSV is een heel goede ploeg. Eén die aanvallend ontzettend sterk is met spelers als De Jong en beide vleugelaanvallers, wiens namen ik niet uit kan spreken. De ploeg doet het uitstekend in de Eredivisie, maar moet net als wij morgen winnen.”

‘PSV fantastisch’
Pochettino beaamde de woorden van zijn verdediger. “PSV speelt fantastisch in de eigen competitie. Het is een team dat aanvallend heel goed is, maar net als wij in Europa nog geen punten heeft. Dat maakt het voor beide ploegen lastig morgen. Zowel wij als PSV zal druk ervaren. Als we nog iets willen in de Champions League moeten we morgen winnen. Daar zullen we ook voor spelen”, zei hij.

Lof voor Van Bommel  
De Argentijnse manager verraadde dat hij Dele Alli tegen PSV mist. Christian Eriksen is vermoedelijk wel fit genoeg voor een basisplaats, maar het is nog maar de vraag of hij ook speelt. “Dat beslis ik morgen pas”, aldus Pochettino die tot slot nog werd geconfronteerd met de lovende woorden van Van Bommel, eerder vandaag. “Ik dank hem voor zijn woorden. Van Bommel was een geweldige voetballer met een prachtige carrière. Met PSV laat hij zien dat hij het ook fantastisch doet als coach. Hij wil aanvallend voetballen en eist veel van zijn spelers. Volgens mij is hij uitstekend bezig.”