Transfer | PSV versterkt middenveld met Malik Tillman

Transfer | PSV versterkt middenveld met Malik Tillman
2 min
PSV1

PSV verwelkomt een nieuwe speler. De club huurt Malik Tillman voor een jaar van FC Bayern München en heeft daarbij een optie tot koop bedongen op de viervoudig international van de Verenigde Staten.

De 21-jarige aanvallende middenvelder, die ook in het bezit is van een Duits paspoort, genoot zijn jeugdopleiding bij de club uit Beieren, waar hij in 2021 zijn Bundesliga-debuut maakte. Afgelopen seizoen werd Malik verhuurd aan Rangers FC. In de Scottish Premiership kwam hij in 28 competitiewedstrijden tien keer tot scoren.

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is zeer te spreken over de komst van Malik, die ook in de belangstelling stond van een aantal andere clubs: “We waren opzoek naar een speler met scorend vermogen en die daarnaast in de kleine ruimtes kan acteren. Malik stond er bij de scouting erg goed op. Hij is gewend aan een hoog niveau, dus ik heb er alle vertrouwen in dat hij zich snel kan aanpassen.”

Het bericht gaat onder de foto verder.

‘Ik hou van zijn speelstijl’
Meerdere factoren waren voor Malik doorslaggevend om voor PSV te kiezen: “Ik heb een goede band met Stewart en ook Peter Bosz was voor mij een belangrijke reden om naar Eindhoven te komen. Ik hou van zijn speelstijl: veel aanvallen, de tegenstander geen ruimte gunnen, dat ligt mij. Mijn voormalig ploeggenoot Mathijs de Ligt was ook lovend over de Hoofdcoach en over PSV. Ik tref hier geweldige omstandigheden in een prachtige stad.”

“Ik hou van de bal en wil altijd spelen rond de zestien van de tegenstander. Scoren is het mooiste wat er is, maar ik geniet ook van een prachtige assist”, vertelt Malik, die zichzelf beschrijft als een creatieve speler. Hij is dan ook trots dat hij straks met nummer tien achterop speelt: "Ik heb dit nummer altijd geambieerd, dus ik ben er heel blij mee.”