Transfer | PSV verkoopt Madueke aan Chelsea FC

Artikel
Transfer | PSV verkoopt Madueke aan Chelsea FC

PSV en Chelsea FC hebben een akkoord bereikt over een transfer van Noni Madueke. De 20-jarige aanvaller vertrekt per direct naar Londen. De PSV-directie en de Engelse topclub doen geen mededelingen over de hoogte van de transfersom.

“Als je naar onze positie in de voetbalpiramide kijkt, dan weet je dat er soms iets kan ontstaan waar we geen ‘nee’ tegen kunnen zeggen”, legt algemeen directeur Marcel Brands uit. “Noni had de wens om terug te keren naar Engeland. Ook om persoonlijke redenen. Dit heeft hij maanden geleden al uitgesproken. Chelsea heeft ons een niet te weigeren voorstel gedaan. We raken na Cody opnieuw een goede aanvaller kwijt, maar we zijn druk doende omde selectie te versterken, zodat we onze ambities kunnen handhaven.”

Opleidingstraject voor toptalenten
Chukwunonso Tristan Madueke kwam in 2018 over van Tottenham Hotspur. De vleugelaanvaller koos voor PSV omdat hij geloofde in het Eindhovense opleidingstraject voor toptalenten. Via de jeugdopleiding en Jong PSV stroomde hij door naar de A-selectie, waar hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakte. Madueke kwam tot 80 duels waarin hij twintig keer het doel trof. Met PSV won hij de KNVB Beker en twee maal de Johan Cruijff Schaal. “Noni en PSV hebben jaren geleden een plan gemaakt en dat is volledig uitgekomen”, zegt Brands. “Hij kwam naar PSV met een missie en dankzij de inspanning van velen en zijn eigen toewijding is die missie geslaagd. Dat is iets om trots op te zijn.”