Transfer | PSV neemt Ricardo Pepi over van FC Augsburg

Transfer | PSV neemt Ricardo Pepi over van FC Augsburg
3 min
PSV1

De eerste aanwinst van de transferzomer is binnen: PSV neemt Ricardo Pepi over van het Duitse FC Augsburg. De 20-jarige aanvaller heeft een contract getekend met een looptijd van vijf jaar. Aanstaande maandag sluit hij direct aan bij de A-selectie.

De Eredivisie is voor Ricardo geen onbekend terrein. Afgelopen seizoen speelde hij namelijk op huurbasis voor FC Groningen. Ondanks dat de noorderlingen degradeerden, was de Amerikaan uit Texas een absoluut lichtpuntje: hij nam 12 van de 31 competitiedoelpunten voor zijn rekening. De spits was daarnaast bij drie goals de aangever.

Doelpuntenmaker 

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is blij dat Ricardo heeft gekozen voor PSV. “Ricardo heeft de eigenschappen die wij zoeken in een aanvaller, de eigenschappen van een PSV'er. Hij heeft op meerdere plekken bewezen een doelpuntenmaker te zijn en daar werkt hij super hard voor. Het zegt genoeg dat hij bij FC Groningen zo’n groot deel van de goals voor zijn rekening nam.” 

Met de komst van Ricardo heeft Hoofdcoach Peter Bosz meerdere opties in de punt van de aanval. Een fijne gedachte vindt Earnest: “Met Luuk de Jong hebben we de beste kopper van Nederland, maar gezien de hoeveelheid wedstrijden die je speelt, wil je op elke positie dubbel bezet zijn. Ricardo is nog erg jong dus is ook een transfer voor de toekomst.” 

Het bericht gaat onder de foto verder.

Prijzen winnen
"Ik ben ontzettend blij en enthousiast om hier te zijn," zegt Ricardo Pepi als hij voor het eerst PSV Campus De Herdgang betreedt. "Ik geloof dat dit de juiste stap is voor mijn carrière. PSV is een club met grote ambities en ik deel dezelfde wens om prijzen te winnen. Ik ben een hardwerkende speler, die bereid is vuile meters te maken. Het liefst heb ik de bal dichtbij de goal, want dan kan ik doelpunten maken.” 

Niet alleen in zijn clubloopbaan weet Ricardo Pepi regelmatig het net te vinden. Sinds zijn debuut in september 2021 heeft de vijftienvoudig international zeven doelpunten gemaakt. Zijn laatste goal maakte hij onlangs nog in de halve finale van de CONCACAF Nations League tegen Mexico. De nationale ploeg van de Verenigde Staten wist dat toernooi winnend af te sluiten.

Loopbaan
Het is snel gegaan voor Ricardo, die tot de zomer van 2028 is vastgelegd. Nadat hij in 2021 dertien doelpunten maakte voor FC Dallas in de Amerikaanse MLS, zag FC Augsburg genoeg reden om hem naar Duitsland te halen. Na een half jaar in Beieren werd hij verhuurd aan FC Groningen. Nu maakt hij met zijn overgang naar PSV de volgende stap in zijn carrière.