Transfer | PSV neemt Jerdy Schouten over van Bologna FC

Transfer | PSV neemt Jerdy Schouten over van Bologna FC
2 min
PSV1

PSV heeft een nieuwe middenvelder aangetrokken. De club heeft met Jerdy Schouten een overeenkomst gesloten voor een contract tot medio 2028. De 26-jarige Zuid-Hollander speelde sinds 2019 voor Bologna FC in de Italiaanse Serie A.

Jerdy doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag, waar hij in 2016 zijn profdebuut maakte. Kort daarna vertrok hij naar Telstar, waar hij zich snel ontwikkelde. Hij trok de aandacht van Excelsior Rotterdam en na slechts twaalf maanden in de Eredivisie werd hij alweer overgenomen door Bologna. In 2022 maakte hij onder toenmalig Bondscoach Louis van Gaal zijn Oranje-debuut tegen Wales. 

Gedurende de afgelopen vier jaar heeft hij maar liefst 109 wedstrijden gespeeld voor Bologna FC. Hierin wist hij twee keer te scoren en was hij bij zes doelpunten betrokken als aangever. Nu de medische keuring geen obstakels heeft opgeworpen, is Jerdy officieel PSV’er. 

Het bericht gaat onder de foto verder.

Controlerende middenvelder met ervaring 
“Jerdy stond bovenaan ons lijstje, want zijn profiel past perfect bij het voetbal dat we willen spelen”, vertelt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart, die trots is dat een ervaren speler uit de Serie A voor PSV heeft gekozen. “Dat is niet niks. Niet alleen de speler zelf, maar ook zijn omgeving was erg enthousiast.”

Dat wordt beaamd door de kersverse aanwinst zelf: “Ik was heel blij toen PSV interesse toonde en heb direct tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat dit de stap is die ik wil maken.” Jerdy, die zichzelf beschrijft als een controlerende middenvelder, kan ook uitleggen waarom hij naar Eindhoven wilde komen. “PSV is bezig iets moois neer te zetten en dat past bij mijn ambities. Ik heb onwijs veel zin in dit avontuur.”