Transfer | PSV huurt Fábio Silva en beëindigt samenwerking met Hoever

Artikel
Transfer | PSV huurt Fábio Silva en beëindigt samenwerking met Hoever

PSV versterkt de aanvalslinie met Fábio Silva. De Portugese aanvaller komt op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers FC. De huurperiode van Ki-Jana Hoever, die in de eerste seizoenshelft van dezelfde Engelse club werd geleend, wordt per direct beëindigd.

Eerste versterking 
De Portugese jeugdinternational zat dit weekend al op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. Na het afwerken van de medische keuring bij medisch partner TopSupport, werden de laatste plooien in de overeenkomst gladgestreken. Algemeen Directeur Marcel Brands vertelt waarom de Portugees is binnengehaald. “Fabio is een veelzijdige aanvaller die op meerdere posities voorin kan spelen. Hij geeft ons extra mogelijkheden en daar zijn we erg blij mee.” Fabio voegt zich per direct bij de A-selectie. Hij is de eerste versterking van de winterse transferperiode. 

Huurperiode Hoever beëindigd 
Ki-Jana zal niet langer onderdeel uitmaken van de A-selectie van PSV. In het belang van zijn ontwikkeling wordt door Wolves gezocht naar een nieuwe club waar hij meer kans op speelminiuten maakt. De 21-jarige vleugelverdediger kwam deze zomer op huurbasis over vanuit Engeland. Afhankelijk zou de deal één jaar duren, maar de overeenkomst is dus eerder beëindigd. Ki-Jana traint de komende tijd nog bij PSV. In vijf Eredivisieduels gaf hij twee assists. 

Kampioen 
Fábio Silva was krap 17 jaar oud toen hij in 2019 zijn debuut maakte voor FC Porto. Dat seizoen werd hij kampioen van Portugal en pakte hij de beker. Het afgelopen half jaar was hij op huurbasis bij RSC Anderlecht. In twintig duels scoorde hij zeven keer voor de Belgische ploeg. De 20-jarige spits was meteen enthousiast toen PSV interesse toonde. “Hier krijgt jong talent de kans zich te ontwikkelen. Daarnaast kan ik gaan leren van Ruud Van Nistelrooij. Een van de beste spitsen ooit.” Op onze kanalen stellen we Fabio uitgebreid aan je voor.

Bekijk ook