Transfer | PSV huurt Dest met koopoptie van FC Barcelona

Transfer | PSV huurt Dest met koopoptie van FC Barcelona
2 min
PSV1

PSV en FC Barcelona hebben overeenstemming bereikt over Sergiño Dest. De vleugelverdediger voegt zich voor een jaar op huurbasis bij de A-selectie. De club heeft daarnaast een optie tot koop op de 22-jarige international van de Verenigde Staten.

Sergiño Gianni Dest stond de afgelopen drie seizoenen onder contract bij FC Barcelona. In totaal kwam hij 72 keer in actie voor de Catalanen, waarmee hij in 2021 de Spaanse beker veroverde. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan AC Milan. Dest is allerminst onbekend met de Eredivisie. De rechtsback genoot zijn opleiding tot profvoetballer bij Ajax, waar hij 23 competitiewedstrijden voor in actie kwam.

Op 18-jarige leeftijd debuteerde Dest voor ‘The Stars and Stripes’, al had hij door zijn dubbele nationaliteit ook voor Oranje kunnen kiezen. Inmiddels is hij met 26 interlands en twee CONCACAF Nations League-titels een verdienstelijk international. Bij PSV vindt hij met Malik Tillman en Ricardo Pepi twee teamgenoten van de Amerikaanse ploeg.

Meer ervaring
“PSV was elke dag met me bezig en dat gaf me een goed gevoel”, vertelt Sergiño terwijl de inkt op zijn contract nog opdroogt. “Daarnaast denk ik dat de speelstijl van Bosz enorm bij me past. Ik keer terug naar Nederland als hetzelfde type voetballer, maar met veel meer ervaring en hopelijk ook een hoger rendement. Ik kan niet wachten op mijn debuut.”

Fit
Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart deelt het enthousiasme van Sergiño: “Als een speler heel graag wil, dan geeft dat een extra goed gevoel. Het is een zeer vaardige verdediger die met zijn creativiteit en explosiviteit ook aanvallend kan bijdragen.” Stewart verwacht dat de kersverse aanwinst snel op het veld staat: “Hij heeft de hele voorbereiding bij FC Barcelona meegedraaid, dus hij is fit.”