Transfer | PSV huurt Armel Bella-Kotchap van Southampton FC

Artikel
Transfer | PSV huurt Armel Bella-Kotchap van Southampton FC

PSV heeft de gewenste defensieve versterking binnen. De club huurt de 21-jarige Armel Bella-Kotchap voor één jaar van Southampton FC. Afgelopen seizoen speelde de centrale verdediger 24 wedstrijden in de Engelse Premier League.

De in Parijs geboren Duitser voegde zich vorig jaar bij het inmiddels gedegradeerde Southampton. De club uit Zuid-Engeland nam hem over van VfL Bochum, waar de jonge verdediger als zeventienjarige debuteerde in de Bundesliga 2. In het seizoen 2020-2021 werd hij met Bochum kampioen van die competitie. 

Bij Southampton bleef Armel imponeren. Hij groeide uit tot één van de vaste centrale verdedigers, wat ook opgemerkt werd door de Duitse nationale ploeg. Op de slotdag van de zomerse transfermarkt voegt de tweevoudig international zich bij PSV. 

Jong maar ervaren
“We maakten er geen geheim van dat we op zoek waren naar een extra optie voor de achterhoede”, vertelt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart nadat de komst van Armel definitief is. “Ondanks zijn jonge leeftijd is hij een speler met Premier League- én Bundesliga-ervaring.” 

Armel heeft het profiel waar PSV naar op zoek was. “Hij kan de positie precies invullen zoals we dat graag zien. Hij is snel, fysiek sterk en ook nog eens goed aan de bal. Ik kijk er naar uit om hem in het elftal van Peter Bosz in actie te zien.”