Transfer | PSV haalt met Noa Lang nieuwe vleugelaanvaller binnen

Transfer | PSV haalt met Noa Lang nieuwe vleugelaanvaller binnen
2 min
PSV1

PSV heeft in Noa Lang een nieuwe speler voor de voorhoede gevonden. De 24-jarige smaakmaker van de Belgische Pro League tekent een contract voor vijf jaar en sluit per direct aan bij de ploeg van Hoofdcoach Peter Bosz. Noa is de tweede aanwinst deze transferzomer.

De nieuwste versterking van de PSV-selectie werd in de afgelopen tweeënhalf jaar, twee keer kampioen van de Belgische Pro League. In totaal kwam hij 125 officiële wedstrijden in actie voor Club Brugge KV. Daarin was hij bij meer dan zeventig doelpunten direct betrokken. Zijn ontwikkeling werd opgemerkt door het Nederlands Elftal, waar hij in 2021 onder toenmalig-bondscoach Louis van Gaal debuteerde. Noa heeft inmiddels zeven wedstrijden gespeeld voor Oranje. Daarin vond hij twee keer het net.

Creativiteit, dribbelvaardigheden en doelgerichtheid
Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is blij dat het de talentvolle aanvaller aan de selectie mag toevoegen: "Noa is een speler die past binnen onze speelstijl en onze filosofie. Zijn creativiteit, dribbelvaardigheden en doelgerichtheid maken hem een waardevolle toevoeging aan de bestaande selectie. Dat we hem zo vroeg in de voorbereiding kunnen vastleggen maakt de transfer nog beter."

Het bericht gaat onder de foto verder.

Hongerig naar prijzen
De technische dribbelaar kijkt ernaar uit om minuten te maken in het Philips Stadion: "Het waren spannende weken, maar ik ben heel blij dat alles nu rond is. Ik ben hongerig naar prijzen en wil daarin heel belangrijk zijn voor het team", vertelt hij na het ondertekenen van een contract dat hem tot medio 2028 aan PSV bindt. Noa neemt rugnummer zeven over van Xavi Simons, die voortaan met tien achterop zijn shirt speelt.

PSV is de vierde Nederlandse club voor Noa, die een deel van zijn opleiding genoot bij Feyenoord. Het is echter bij Ajax dat hij debuteert op het hoogste niveau. In 2020 komt de vleugelaanvaller een half jaar op huurbasis in actie voor FC Twente. In totaal staat hij zestien Eredivisiewedstrijden op het veld, waarin hij vier keer tot scoren komt.