Transfer Memphis is afgerond

Artikel
Transfer Memphis is afgerond

Manchester United heeft vrijdagmiddag de transfer van Memphis Depay afgerond. Memphis tekent een vierjarig contract bij de Engelse topclub met een optie op een extra jaar.

Reactie Memphis
“Dit is een droom die uitkomt, om te spelen bij een van de grootste clubs ter wereld. Ik heb hier de kans om te werken met iemand van wie ik geloof dat hij de beste manager in de wereld is; Louis van Gaal. Ik geloof in mijn kwaliteit en ik ga hard werken om mijn doelen te bereiken. Ik heb vanaf mijn twaalfde bij PSV gespeeld en ik wil de club bedanken voor alles. Het was zo mooi toen wij Nederlands kampioen werden, ik ben blij daar deel van uitgemaakt te hebben. Dit is een nieuw hoofdstuk in mijn leven en daar kijk ik naar uit”, aldus Memphis.

Reactie Louis van Gaal
Hoofdcoach Louis van Gaal van Manchester United: “Ik ken Memphis uit de tijd dat we samenwerkten bij het Nederlands elftal. Hij is een jonge veelzijdige speler die de kwaliteit heeft om op verschillende posities te spelen. Memphis zal moeten wennen aan het ritme van de Premier League, maar ik twijfel er niet over dat hij de potentie heeft om uit te groeien tot een grote voetballer voor deze club. Dit is de juiste club om het goede werk voort te zetten dat hij tot nu toe heeft gedaan.”

Memphis bij PSV
Memphis speelde vanaf zijn twaalfde jaar in de PSV Jeugdopleiding en maakte in seizoen 2011-2012 tegen VVSB zijn debuut in het eerste elftal van de club. In die wedstrijd scoorde hij direct twee keer. In totaal speelde hij 124 officiële wedstrijden voor de club waarin hij vijftig keer scoorde. Memphis werd in seizoen 2014-2015 topscorer van de Eredivisie en pakte met PSV de landstitel.

Memphis, bedankt!

Bekijk ook