Transfer | Ledezma verlengt en heeft toestemming van PSV om huurdeal af te ronden

PSV1

PSV verlengt met Richard Ledezma tot medio 2025. Daarnaast zit de middenvelder niet in de selectie van PSV tegen Vitesse om een huurovereenkomst af te ronden.

De 22-jarige Richard Ledezma begon in 2019 aan PSV Academy. Eén jaar later maakte de Amerikaan zijn debuut in de hoofdmacht in de 4-0 overwinning op ADO Den Haag. De in Phoenix geboren middenvelder speelde 23 keer voor de A-selectie. Zijn eerste goal scoorde hij in de 2-1 overwinning op PEC Zwolle. In de laatste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 maakte hij in de 73e minuut het beslissende doelpunt.

Contract
De ontwikkeling van Richard wordt nu beloond met een contractverlenging. “Ik ben heel blij dat PSV wederom heeft laten zien dat ze in me geloven”, vertelt hij terwijl zijn krabbel onder de nieuwe verbintenis pronkt. “Nu kijk ik er enorm naar uit om meer ervaring op te gaan doen, dus laten we hopen dat het snel rond komt.” De Amerikaan kwam ook 47 wedstrijden in actie voor Jong PSV. Daarin scoorde hij zeven keer en hij gaf eenzelfde aantal assists.

Minuten maken

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is blij dat hij Richard langer aan PSV heeft kunnen binden. Tegelijkertijd wil hij de talentvolle rechtspoot de kans geven zich verder te ontwikkelen: “Hij heeft laten zien dat hij het kan, maar in deze fase van zijn carrière is het belangrijk dat hij minuten maakt. Daarom geven we hem toestemming om een huurdeal af te ronden.”